Лицензът на оръжейния завод ЕМКО в Трявна ще бъде възстановен

...
Лицензът на оръжейния завод ЕМКО в Трявна ще бъде възстановен
Коментари Харесай

Караниколов: Заставаме на страната на работниците от ЕМКО, няма да останат без работа

Лицензът на оръжейния цех ЕМКО в Трявна ще бъде възобновен незабавно откакто бъдат отстранени откритите от междуведомствения съвет нарушавания в предприятието. Това заяви на особено свикано по случая конференция министърът на стопанската система Емил Караниколов и изрично съобщи, че страната застава зад служащите.

„ Производството в сдружението не е спирало и то ще продължи да работи, съобщи министърът на стопанската система, представен ", от БНР.

„ Отнемането на лиценза за търговия е за шест месеца до отстраняването на позволените съществени нарушавания, които имат отношение към сигурността на служащите и жителите на града, а точно в складовете на ЕМКО се съхраняват муниции и субстанции, които по закон не би трябвало да са на едно място. На двора на индустриалната площадка се намират муниции, което също се не разрешава от закона. Има и открити нарушавания на противопожарната сигурност, уточни министърът. Затова на управлението е предоставено да в профил неотложно нарушаванията в период от шест месеца. Тогава ще бъде възобновен и лицензът за търговия. Според закона, лицензът за произвеждане не може да се пипа ", посочи министър Емил Караниколов и уточни, че през последния месец, необичайно, съгласно него, се нагнетява напрежение във военно-промишления комплекс.

Над 400 служащи от завода стачкуваха тази заран против замразяването на комерсиалния лиценз на сдружението. Оръжейниците се притесняват да не изгубят работните си места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР