Лицата, отговорни за разрушаването на планетата, ни бомбардират с послания...,

...
Лицата, отговорни за разрушаването на планетата, ни бомбардират с послания...,
Коментари Харесай

Грета Тунберг подпука участниците в Давос: Подхранвате унищожаването на планетата

" Лицата, виновни за разрушаването на планетата, ни бомбардират с послания..., а би трябвало да чуем тези, които фактически са наранени от климатичната рецесия ", прикани Тунберг.

През 2019 година, когато беше едвам 16-годишна, шведската екоактивистка взе участие в срещата на Световния стопански конгрес, където направи известното си изявление: " Домът ни гори ". Тя се върна в Давос и идната година.

Сега обаче Тунберг отхвърли да взе участие в Световния стопански конгрес като формален пратеник. Запитана за какво не желае да се бори за смяна от вътрешната страна, Тунберг съобщи, че към този момент има деятели, които се занимават с това. " Мисля, че на първа линия би трябвало да са елементарните хора, а не привилегировани лица като мен ", съобщи тя. " Не смятам, че има огромна възможност измененията, от които се нуждаем, да станат от вътрешната страна ", сподели още Тунберг, като добави, че съгласно нея те по-скоро ще дойдат от низините.

Днес тя взе участие дружно със свои съидейници в спор с ръководителя на Международната организация по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол.

Защитниците на климата укориха представителите на енергийната промишленост, че си присвояват дебата за климатичните промени.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР