Лицата на БНТ Христина Христова и Филипа Огнянова участваха днес

...
Лицата на БНТ Христина Христова и Филипа Огнянова участваха днес
Коментари Харесай

Водещи от БНТ се включиха в инициативата Походът на книгите

Лицата на Българска национална телевизия Христина Христова и Филипа Огнянова участваха през днешния ден в следващото 11-то издание на самодейността " Походът на книгите ".

Кампанията се провежда от асоциация " Българска книга ", а задачата е поддръжка на грамотността, културата и образованието, както и повишение интереса към четенето измежду децата. В полемиката, дружно с тях, участваха и седмокласници от столичното 38-о учебно заведение " Васил Априлов ".

Водещата на " По света и у нас " Филипа прочете фрагмент от описа " По жицата " на Йордан Йовков, а Христина Христова показа част от книгата на Ерик Уайнер - " География на блаженството ".

" Надявам се, че тази среща няма да протече като урок, а по скоро желаеме да е полемика и диалог за това какво ви е забавно, какво ви интересува в нашата специалност и несъмнено ще си приказваме за четене, тъй като въпреки всичко сме в границите на акцията " Походът на книгите " ", сподели Филипа Огнянова.

" Беше ми извънредно прелестно да видя тези деца, извънредно прелестно се получи и не поради нещо друго, а тъй като някак си в книгите, които ние бяхме подбрали и тези, които те бяха подбрали говорихме за доста значими неща - религия, вяра, обич, търсене и разплитане на интриги, такива, каквито се срещат и в живота ", сподели Христина Христова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР