Лицата, които пристигат в Литва от България и Румъния, трябва

...
Лицата, които пристигат в Литва от България и Румъния, трябва
Коментари Харесай

Литва наложи карантина за всички, пристигащи от България

Лицата, които идват в Литва от България и Румъния, би трябвало да минат наложително през 14-дневна самоизолация. Това решение, препоръчано от здравното министерство, е утвърдено по време на днешното държавно съвещание, заяви ТАСС.
Министерството на здравеопазването на Литва обнови листата със страните с неподходяща коронавирусна обстановка, който влиза в действие на следващия ден. Пристигащите от тези страни литовски жители, както и чужденците, на които е позволено да влязат в страната, са задължени да останат в изолираност в течение на 14 дни, предава Канал 3.
В листата са 63 страни, като през днешния ден към тях бяха добавени България и Румъния. За неподходящи се считат страни, в които през последните 14 дни са регистрирани повече от 25 нови случая на заразяване на 100 хиляди поданици.
България заема изключително място в този лист. От 17 юни, откакто беше анулирана общонационалната карантина, Гърция и България бяха единствените посоки, където туристическите компании в Литва започнаха да изпращат туристи. От Литва към България седмично излитаха четири чартърни самолета, които бяха на практика запълнени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР