Литовският шампион Жалгирис (Вилнюс) се изправя срещу Лудогорец за втори

...
Литовският шампион Жалгирис (Вилнюс) се изправя срещу Лудогорец за втори
Коментари Харесай

Треньорът на Жалгирис: Чака ни сериозен противник в Лига Европа

Литовският първенец Жалгирис (Вилнюс) се изправя против Лудогорец за повторно в границите на четири години. И до момента в който през сезон 2017/2018 двата тима се срещнаха във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, в този момент ще спорят в плейофа на Лига Европа.

Жалгирис има шест следващи победи в шампионата и след триумфа при започване на юли над директния си съперник Хенгелман, към този момент е на върха по голова разлика. В последния мач от шампионата пък опустоши с 5:1 като посетител Ритери.
 Лудогорец подвига на крайници титуляр за мачовете с Жалгирис Лудогорец подвига на крайници титуляр за мачовете с Жалгирис
" Разбира се, че в Лига Европа ни чака доста сериозен съперник. Затова се споделя, че ще отидем с добра настройка. След добър резултат, добра победа и откакто показахме уверена игра, мисля направихме добра крачка напред ", съобщи доволният казахстански треньор на Жалгирис Владимир Чебурин.
 Съдии от Словакия и Германия ще управляват плейофите за място в групите на Лига Европа сред Лудогорец и Жалгирис Съдии от Словакия и Германия ще управляват плейофите за място в групите на Лига Европа сред Лудогорец и Жалгирис
В воин в последния мач се трансформира бранителят Жоел Бопесу, който е с корени от ДР Конго, само че с френски паспорт. Той способства и за петте гола при триумфа, въпреки нито един действително да не беше записан на неговото име. 1:1 стана след негов изстрел и автогол, а в 39-ата минута завоюва дузпа, от която зелено-белите " обърнаха хода на мача. През второто полувреме направи две асистенции, едната от корнер.

" Може Жоел Бопесу да се открои нещо в допълнение, само че на терена има 11 футболисти. Да, той свърши добра работа. Като всички други играчи. Не че имаше шанс, само че той направи две асистенции и завоюва дузпа. Винаги е хубаво да имаш подобен състезател в тима, който се отличава с оптимални решения. Ще повторя обаче – всички играха много решително ", безапелационен е треньорът.

" Аз съм с ляв крайник, тъй че за мен несъмнено е по-добре да надупчвам и да центрирам от лявата страна. Но и от дясно не съм имал проблеми, изключително във фаза отбрана. По принцип нямам искания къде ще ме постави треньорът. Радвам се, когато играя и се старая да давам най-хубавото от себе си ", изяснява 27-годишният краен защитник.

Снимка: " Facebook " на Жалгирис
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР