Литовски учени доказаха, че джинът е полезен за здравето и

...
Литовски учени доказаха, че джинът е полезен за здравето и
Коментари Харесай

Откриха неочаквано свойство на джина

Литовски учени потвърдиха, че джинът е потребен за здравето и форсира изгарянето на калории, написа Арт Кухня.
Основната съставна част на джина е плодът хвойна, заради което той има потребни свойства. Само 1 час след изпиване на коктейл джин-тоник , тялото стартира да изгаря калориите с помощта на ускорения метаболизъм.
Плодовете от хвойна са богати на антиоксиданти и работят като натурален диуретик. В една чаша джин има единствено 67 калории, изгаряни бързо след стимулиране от него на метаболизма, съобщи БГНЕС.
Той е измежду универсалните средства, употребявани против отичане на стомаха. Намалява също по този начин възпалението на артериите. Най-интересното обаче е, че тази напитка форсира метаболизма до 17%. Плодовете от хвойна са известни и като естествено средство против инфекции, кашлица, запек и бъбречни проблеми. Антиоксидантите в нея също оказват помощ за запълване на бръчките. Някои настояват, че джинът може да помогне в битката против рака.
За да не загубите потребните му свойства обаче, не би трябвало да го смесвате с тоник, съдържащ доста хинин или захари. Най-добре е да пиете джина, разводнен с диетична напитка, а с цел да получите неповторим мирис и още по-полезни свойства, прибавете към коктейла розмарин, босилек или късче краставица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР