Литературната рок група LaText пуска ново видео към песента “Неделя

...
Литературната рок група LaText пуска ново видео към песента “Неделя
Коментари Харесай

„ЛаТекст“ с ново видео, вдъхновено от хорър филми от зората на киното

Литературната рок група LaText пуска ново видео към песента “Неделя ” – част от втория им краткосвирещ албум. Това е вторият клип към новите записи на бандата, след “Толкова доста неща ”, който излезе тъкмо преди една година.



За новото видео групата си сътрудничи с млади създатели от НАТФИЗ. То е дело на режисьорката Теодора-Косара Попова и монтажиста Волен Пенев, които се сплотяват към любовта си към пробното кино от първата половина на предишния век. Видеото към „ Неделя ” може да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=keLrVm5sdSI

Текстът на песента “Неделя ” е стихотворение на Петър Чухов, което бандата преработва в типичния си жанр – комбиниране сред деликатността на поезията и суровата сила на рок музиката. Подходът на видео екипа към парчето е по едно и също време илюстративен и асоциативен, с хорър хармония и конструкция на сън. За да се получи впечатляващата игра на текст и облици, Косара и Волен гледат пробно кино от началото на века в продължение на дни, а стартовият материал за монтажа е над 30 часа. Финалното видео е инсталирано от 24 кино лентата, на правилото на постмодернизма – познати фрагменти, които на колажен принцип се трансформират в ново произведение.

LaText са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, текстове, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас, поезия) и Гриша Маникатов (ударни). За седемгодишното си битие те са свирили в клубове и на фестивали в цяла България, постоянно – с посетители поети и музиканти от България, Съединени американски щати, Нова Зеландия, Румъния и други През 2014-а излиза първото им EP “Само ”, включващо 7 части. Миналата есен пък пуснаха видеоклип към първата ария от новия си албум - „ Толкова доста неща ” – дело на образния актьор Мери Адам.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР