Литературна премиера, среща на рода Буков и концертна програма –

...
Литературна премиера, среща на рода Буков и концертна програма –
Коментари Харесай

„Носталгията Беден обогати рода Буков СНИМКИ

Литературна премиера, среща на рода Буков и концертна стратегия – три в едно събра залата на читалище „ Съзнание 1873 “ в село Брестовица. Участваха фолклорни сформира от родопското село Беден и Брестовица, като „ черешката на тортата “ бяха импровизациите на пиано и кларинет на Жорж Буков, наследник на именития Юри Буков, дошъл особено от Париж.

Богат и огромен е родът Буков, пуснал корен на рида Чернатица, поникнал в брестовишки чернозем и пръснал семена из страната и по света.

А мотивът бе новата книга на доктор Явор Буков „ Носталгията Беден “, самобитна Родопеада, която искри от родолюбие и препраща историческа памет в бъдното. Авторът е хирург, тръгнал от участъков селски доктор в Родопите, трансфорат в перфекционист от десетилетията здравна процедура. Такъв е и в литературните си опити, които включват „ Ретроградна амнезия “, „ Легло от папрат “ и заглавия в съавторство.

Вдъхновеното слово на учен Марин Кадиев възхити роднини и другари. С неслизащи от лицата усмивки те благодариха на доктора и учения за празника.





 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР