Литературен конкурс за хора с увреждания ще се проведе под

...
Литературен конкурс за хора с увреждания ще се проведе под
Коментари Харесай

Конкурс за хора с увреждания под патронажа на д-р Димитров

Литературен конкурс за хора с увреждания ще се организира под патронажа на регионалния шеф на Разград доктор Деян Димитров.

Конкурсът е за лирика и е под мотото „ Любов и/или война “. Инициаторите за провеждането му от литературния уебсайт е-lit.info акцентират, че оповестената тематика няма нищо общо с политика и военни спорове. Творби в сходен дух ще бъдат дисквалифицирани.

Могат да вземат участие всички хора с увреждания, които обичат поезията, без значение дали живеят в България или някъде по света. Допускат се до три произведения от създател. Желаещите да се включат могат да изпращат стихотворенията си във файлове на WORD на e-mail:. Конкурсът не е неизвестен. Необходимо е създателите да посочат трите си имена, телефон и електронен адрес, да се показват в резюме и да прибавят решението си от ТЕЛК, с номер и дата.

Наградите са парични. Първата е 200 лева, втората – 120 лева, а третата – 80 лева

Творби за присъединяване ще се одобряват до 31.01.2022 година Те ще бъдат оценени от жури, включващо разградските създатели: Дачо Господинов, Мариета Илиева-Пигелер и Иван Димитров. Победителите ще бъдат оповестени на 14.02.2023 година, като всеки от създателите ще бъде известен за резултатите.

Това е вторият лиричен конкурс за хора с увреждания, проведен от литературния уебсайт е-lit.info. Първият се организира през 2020 година, като тогава най-хубавите произведения бяха включени в сборник, озаглавен „ Силата на сърцето “. Алманах ще бъде публикуван и след края на литературната конкуренция „ Любов и/или война “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР