Литекс успя да постигне много важенуспех в домакинството си наБеласица

...
Литекс успя да постигне много важенуспех в домакинството си наБеласица
Коментари Харесай

Литекс победи Беласица в Ловеч

Литекс съумя да реализира доста важенуспех в семейството си наБеласица Петрич и го победи с минималното 1:0 в конфликт от 29-ия кръг на Втора лига. Единственото и победно попадение осъществя капитанът на ловчанлии Илиян Капитанов в 44-ата минута.

Отборът на Люпко Петрович заслужи трите точки, откакто беше по-активният отбор, а също домакините имаха съществени искания при двеспорни обстановки.

Първата беше за незачитан гол, макар че съгласно " оранжевите " топката бе минала напълно голлинията, а по-късно и за икономисан червен картон на Атанас Карачоров, съобщи Gong.bg.

Въпреки това Литекс стигна до успеха и може да диша малко по-спокойно, откакто събра 36 точки на 11-ата позиция и към този момент има пет задатък пред рисковата зона. Беласица остава седми с 41 пункта, с четири по-малко от третия Крумовград в зоната за плейоф, който обаче занапред ще играе своя мач от кръга.В идващия кръг " оранжевите " гостуват на Миньор Перник, до момента в който " комитите " одобряват Дунав Русе.


Домакините стартираха срещата с опит за напън и в седмата минута като по знамение не откриха резултата. Топката беше центрирана от ъглов удар във вратарското поле, където капитанът на ловчанлии Илиян Капитанов скочи да играе с глава, само че вместо това тя му пристигна комфортна за десния крайник и той нанесе удар от непосредствена непосредственост, само че Мартин Русков съумя да почисти от самата голлиния. При повторенията обаче останаха съществени подозрения дали кълбото не е влезнало с целия си размер във вратата, само че тук системата ВАР не е налична.

Две минути по-късно Литекс още веднъж беше покрай гола, откакто удар на Сулиман Абдулганию пред наказателното поле профуча на сантиметри от лявата греда на Димитър Пангев.

Натискът на „ оранжевите “ продължи и в 17-ата минута Капитанов получи на десния фланг, освободи се елегантно от Русков и центрира в наказателното поле, където на първа греда Абдулганию изпревари Динчо Йовчев и стреля тъкмо с глава, само че стражът на гостите улови.

Гостите от Петрич пробваха да изнесат играта в по-предни позиции в идващите минути и стигнаха до няколко по-опасни центрирания, които обаче не постановиха намесата на вратаря Марин Орлинов. В 29-ата минута Аспарух Смилков беше изведен в половината на Литекс, влезе отляво в наказателното поле и стреля, само че над вратата.

Шест минути по-късно Мариян Вангелов изведе хитро отляво в наказателното поле Димитър Иванов, който бе изтърван от Георги Радев и стреля към вратата от дребен ъгъл, само че Орлинов съумя да избави с крайник.

Литекс съумя да материализира превъзходството си в 44-ата минута, когато откри резултата. Александър Ангелов центрира отдясно във вратарското поле, където отбраната на „ комитите “ напряко „ заспа “ и на първа греда Илиян Капитанов засече във вратата за 1:0.

В началото на втората част гостите пробваха да измислят нещо по-интересно в предни позиции, само че несполучливо.

В 54-ата минута домакините имаха нелош късмет да удвоят преднината си. Топката беше центрирана от корнер в наказателното поле, където на втора греда Матия Пейович се извиси и стреля рисково с глава, само че Пангев съумя да улови.

Гостите имаха сериозен шанс в 63-ата минута, когато можеха да останат с 10 индивида на терена. Димитър Иванов сбъркаха при изнасянето и това разреши на Иван Иванов да изведе Илиян Капитанов зад отбраната на „ комитите “, след което бе фаулиран от последния останал в отбрана Атанас Карачоров, само че основният арбитър му сподели единствено жълт картон.

Седем минути преди края пристигна и най-интересната обстановка за втората част. Тогава ловчанлии проведоха добра офанзива, при която Абдулганию изведе Александър Ангелов самичък против Пангев, само че бранителят не съумя да го преодолее.

До края на срещата Литекс удържа задатъка си и завоюва значими три точки в борбата си за оцеляване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР