Литекс и Черно море ще премерят сили в турнира за

...
Литекс и Черно море ще премерят сили в турнира за
Коментари Харесай

Черно море ще бори негативна традиция срещу Литекс за Купата

Литекс и Черно море ще премерят сили в шампионата за Купата на България за първи път от шест години. Жребият за четвърти път сблъска двата тима в шампионата, като предходните три борби все бяха през 21 век.
 ФК ЦСКА 1948 победи Севлиево с 4:0
ФК ЦСКА 1948 надви по безапелационен метод над Севлиево и на осминафиналите ще играе с Берое

Категоричен триумф за " алените "

Днес варненци са в по-горна група и отвред видяно са по-стойностният тим и любимец в конфликта. Тенденциите досега обаче са напълно в интерес на " оранжевите ". Във всяка от трите си досегашни против сред двата тима, етапа на шампионата беше друга, регламентът беше друг, в един от случаите и тимовете бяха в друга група. Единственото, което беше едно и също беше крайният победител - Литекс.

През 2002/03 тези отбори играха на осминафинал, като Литекс завоюва и двата мача. Първо се наложи с 1:0 на " Тича ", а по-късно взе рутинно и реванша в Ловеч с 2:0. По-късно през сезона отборът, воден по това време от Ферарио Спасов, доближи до финала на шампионата, където загуби от Левски с 1:2. Точно на финала пък двата тима се срещнаха и през 2008 година. Тогава на стадион " Васил Левски " - Литекс победи с 1:0 с гол на Станислав Манолев след фаул изпълнен от Том.
 Арда победи Марица след осъществяване на дузпи за Купата
Нова драма с дузпи за Купата - Арда в профил Марица и продължава напред

Наложиха се с 3:2

Най-шокиращият триумф на " оранжевите " бе през сезон 2016/17. Тогава двата отбора се срещат на четвъртфиналите, а Литекс към този момент е третодивизионен тим. Всичко трябваше да се реши в един мач в Ловеч, където " моряците " сензационно бяха отстранени. Методи Костов вкара от дузпа за " оранжевите ", а още до края на първата част Михаил Венков изравни за варненци с глава след корнер. Въпреки, че бързо се съвзеха от първичния потрес, 120 минути не стигнаха на Черно море да завоюва мача. Стигна се до дузпи, при които по-точни бяха играчите на Литекс. Домакините вкараха и петте си шута от бялата точка, до момента в който голмайсторът в постоянното време Венков уцели греда и " оранжевите " продължиха напред.



Така през днешния ден възможен триумф ще бъде исторически за Черно море против този противник, защото ще бъде първи в шампионата, написа се в текст на сътрудниците от " Мач Телеграф ".

Старши-треньорът на Черно море - Илиан Илиев, ще реши в последния миг дали да разчита на Виктор Попов.

Националът се възвърне бързо от травмата в рамото и тази седмица тренира пълноценно. Виктор ще попадне в групата, само че дали ще играе, ще зависи както от положението на терена, по този начин и от това по какъв начин се усеща. При състояние че Попов заеме своето място в дясната си част на отбраната, като ляв бек ще излезе Цветомир Панов, а в противоположен случай Панов ще бъде десен защитник, а Мартин Дичев - ляв.
 Групата на Спартак (Варна) за турнирната борба с Чавдар (Етрополе)
Групата на Спартак (Варна) за турнирната борба с Чавдар (Етрополе)

Ето на кои футболисти ще разчита Киселичков

Главен арбитър на срещата е Кристиян Колев, с помощници Николай Чакъров и Васил Шавов. Четвърти рефер е Георги Иванов, а работата на арбитрите ще следи Милко Николов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР