ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Служители на изборите в Арканзас

...
ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Служители на изборите в Арканзас
Коментари Харесай

Правилата на Арканзас онлайн новинарската личност Дженк Уйгур няма да се класира за първичните президентски избори на Демократическата партия

ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Служители на изборите в Арканзас в понеделник споделиха, че онлайн новинарската персона Ченк Уйгур, който е роден в Турция, може да ще се появи на първичните избори за президент на Демократическата партия през идната година.

Решението идва седмици откакто Уйгур разгласи, че е станал първият натурализиран жител на президентските избори, откакто подаде документи в щата и Демократическата партия на Арканзас. Родителите на Уйгур са имигрирали в Съединени американски щати от Турция, когато той е бил на 8 години.

„ Офисът ми получи документите за подаване на документи от вашия претендент “, сподели държавният секретар на Арканзас Джон Търстън в писмо до Уйгур. „ Въпреки това, въз основа на вашата лична декларация, вие не сте квалифицирани да заемате изборната служба, за която сте кандидатствали. Следователно не мога, добросъвестно, да удостоверя името ви в бюлетината. "

Конституцията дефинира елементарни условия за президент: Кандидатът би трябвало да е на най-малко 35 години...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР