ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Адвокат Джак Уагонър, който помогна

...
ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Адвокат Джак Уагонър, който помогна
Коментари Харесай

Джак Уагонър, адвокат, който оспори забраната на еднополовите бракове в Арканзас, почина

ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Адвокат Джак Уагонър, който оказа помощ за сполучливото оборване на възбраната на еднополовите бракове в Арканзас пред щатски и федерален съдилища, е умрял. Той беше на 62 години.

Уагонър умря в Литъл Рок във вторник, сподели Брус Тенант, юрист, който работи с него в адвокатската му адвокатска фирма. Тенант сподели, че повода за гибелта към момента не е известна.

Уагонър представляваше еднополови двойки, които оспориха конституционна корекция, въведена от гласоподавателите в Арканзас в конституцията на щата през 2004 година, определяща брака като сред мъж и жена. Държавен арбитър през 2014 година отхвърли поправката като противоконституционна, което докара до сключването на брак над 500 еднополови двойки, преди Върховният съд на Арканзас да отсрочи решението.

Върховният съд на щата не се произнесе дали възбраната е конституционна, преди Върховният съд на Съединени американски щати да легализира гей браковете в цялата страна през 2015 година Федерален арбитър също анулира възбраната на Арканзас, само че от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР