Листнатите в Хонконг акции на HSBC поскъпнаха с 4,81% днес,

...
Листнатите в Хонконг акции на HSBC поскъпнаха с 4,81% днес,
Коментари Харесай

HSBC надмина очакванията на анализаторите за тримесечието

Листнатите в Хонконг акции на HSBC нарастнаха с 4,81% през днешния ден, откакто финансови резултати на банката за последното тримесечие надминаха упованията на анализаторите, съобщи Си Ен би Си.

Най-голямата европейска банка по активи регистрира облага преди налози от 3,07 млр.д $ за тримесечието юли-септември, което е с 36% по-малко от записаната през същия интервал облага от 4,84 млр.д $. Този резултат обаче е доста по-добър от предстоящата от анализаторите облага от 2,07 милиарда $.

Банката регистрира още доходи от 11,93 милиарда $, което е с 11% по-малко от третото тримесечие на предходната година.

Банката, която обичайно е любимец на вложителите поради стабилната си политика на погашение на дивиденти, замрази практиката тази година на фона на апелите на английските регулатори комерсиалните банки да пестят капитал.

На фона на подобряващите се резултати обаче от HSBC споделиха, че ще обмислят, дали да изплатят закостенял дял за 2020 година Решението се чака през февруари 2021 година

От началото на годината до края на предходната седмица акциите на банката в Хонконг бяха поевтинели с 47%, а тези, листнати в Лондон – с 45,7%, сочат данни на Refinativ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР