Листите на БСП ще бъдат наредени окончателно на заседание на

...
Листите на БСП ще бъдат наредени окончателно на заседание на
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Листите на БСП ще бъдат наредени окончателно на пленум в четвъртък

Листите на Българска социалистическа партия ще бъдат подредени дефинитивно на съвещание на Националния съвет на партията в четвъртък.

Това съобщи пред медиите Борислав Гуцанов, ръководител на предизборния щаб на левицата.

 

Българска социалистическа партия отива с цялостна подготвеност на тези избори, изцяло мобилизирана, сподели още Гуцанов.

 

Той разяснява и настоящата тематика с доставкит на природен газ.

 

" Още през април Българска социалистическа партия бе на ясна и безапелационна позиция, че се задава рецесия с газа и, че тя ще бъде рецесия, на която би трябвало да се обърне извънредно съществено внимание. Нашата позиция тогава беше ясна, поредна. Сега е същата - че би трябвало да се водят договаряния с “Газпром ”, че би трябвало да се доближи до доставки на газ за България от тези компании, които дават най-сигурни доставки на най-хубави цени за страната ни, защото има 28 000 компании в България, които употребяват газ, над 250 000 работни места, свързани с това произвеждане. Освен това и топлофикация, от която идва топлината за милиони български жители. Считаме, че би трябвало да се водят договаряния с “Газпром ”. Заявявали сме го и в Народното събрание, и в изявленията. “Газпром ” не може да бъде изключен от всички тези търговски договаряния, които България би трябвало да организира ", уточни Гуцанов.

Той отговори и на обвинявания от страна на ГЕРБ.

" Първо да си напомнят какво те говореха и разясниха, че надали не “Газпром ” би трябвало да бъде зачеркната и по никакъв метод да не се приказва за “Газпром ”. Тогава да кажат каква беше позицията на Българска социалистическа партия, тъй като нямаше друга политическа партия, с изключение на Българска социалистическа партия, която ясно да разяснява, че не би трябвало по никакъв метод “Газпром ” да бъде изключвана от опциите за договаряния. Задължително би трябвало да се проведат диалози с “Газпром ”. Това, което зависи от Българска социалистическа партия, ще го създадем по всевъзможен метод по този начин, че страната ни да има обезпечени газови доставки. Защо за “Чирен ” по време на ръководството на ГЕРБ не се направиха всички вложения, които бяха нужни по този начин, че от 900 милиона потенциал да стане на 1,5 милиарда? Това не е ли незаконно и няма ли прокуратурата да се сезира? ", уточни Борислав Гуцанов.

" Българска социалистическа партия беше политическата партия, която ясно разяснява, че не би трябвало да се утежняват връзките с Русия. “Газпром ” е сътрудник на страната ни повече от 40 години и не би трябвало с лека ръка да бъде изключван от вариантите и опциите. При наше ръководство в бъдеще сигурно ще поддържаме тези връзки с “Газпром ”, които да бъдат преференциални за България. Ако има други компании, които дадат по-сигурни доставки на по-изгодни цени, те са добре пристигнали ", разяснява още той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР