Листчета, флашки и записи от разговори размаха вчера на извънреден

...
Листчета, флашки и записи от разговори размаха вчера на извънреден
Коментари Харесай

Бум по холивудски. Какво не стана ясно от брифинга на Гешев?

Листчета, флашки и записи от диалози размаха през вчерашния ден на ексклузивен брифинг в Националната следствена работа прокуратурата. Според показаните от обвиняването доказателства излиза наяве за оголен скрит план за отстраняването на Иван Гешев и други магистрати с присъединяване на група към посочения за наркобос Красимир Каменов - Къро. Прокуратурата не отговори на въпроси, а остави свободата на публицистите “сами да вършат заключения ” от изнесената информация. 

 

В записите се загатват “Цецо от Белград ”, “Бобока ”, “Черепа ”, “Кирчо и Асенчо ”, едни 400 хиляди лв. за промяна на полицейски началници, Влади Горанов и възможното включване на Бойко Борисов в “Магнитски ”. Споменати бяха и публицистите от проверяващия уебсайт BIRD.bg. 

 

Не стана ясно дали следствието е проверило достоверността на записите. Не стана ясно дали става дума за законно потребление на СРС. Стана ясно единствено, че обвиняването не знае от кого и по какъв начин са правени записите. Сиреч - не е ясно какъв брой са достоверни те. Интересно е обаче за какво прокуратурата изнася по този ефектен метод непроверени изцяло доказателства. Този въпрос може би е реторичен.

 

Не стана ясно също по този начин дали са налице други доказателства, които поддържат чутото от записите. Но пък обвиняването хвърли топката към ДАНС, които би трябвало да се занимаят с тях. 

 

Всичко беше просто фойерверки, които гръмнаха в разгара на предизборна акция. С фанфари Гешев и сие оповестиха, че са създали голям пробив и са разкрили срастването на мафията с страната, прицелила се в борците против престъпността. 

 

На брифинга бяха изнесени детайлности за почнало през септември предходната година следствие, което довело и до претърсвания в дома на двама души, упрекнати в изнудване и владеене на опиати за наркоразпространение. Претърсванията са осъществени преди към 10 дни, а в домовете на двамата - Т.И. и Д.Г. са открити писма, флашки и аудиозаписи. Според разнообразни медийни изявления става дума за Тони Иванов и Дилян Георгиев, който преди време бе наказан за изнудване на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Самият Георгиев през вчерашния ден пред съда отхвърли показаните от прокуратурата записи да са достоверни. 

 

Въпреки неналичието на отговори от страна на обвиняването към въпросните записи, Гешев ги смята за образец на симбиозата сред “мафията, наказани и търсени от Интерпол лица и известни за обществото организации ”, които се борят дружно “срещу институциите и страната ”.

 

В общественото пространство бяха хвърлени толкоз доста изказвания, че връзката сред тях даже е мъчно проследима. Всичко в действителност наподобява като стартирането на една огромна бомба, създадена в китайски цех за фойерверки...

 

От прокуратурата намекнаха, че главният участник във въпросните записи е престъпно проявеният Красимир Каменов – Къро. Не бяха показани други доказателства за възможното му присъединяване в схемата. А такива е доста евентуално да има, тъй като Къро е " клиент " на службите и обвиняването от години.

 

Соченият за наркобос Красимир Каменов Къро е спряган за един от най-близките сътрудници на Христофорос Аманатидис -Таки в предишното. Собственик е на сдружението “Ауто мобайл ”, което е правоприемник на приватизирана през 90-те година от ВИС - 2 общинска компания. Службите сочат Къро като финансовия тил на най-мощната група за трафик на кокаин, работила у нас в края на предишния век. Къро се свързва и с поръчкови убийства.

 

И до през днешния ден явно не е ясно до каква степен са следствията против Къро. Не е ясно съществува ли у нас в реалност мрежа на незаконния необут, избягал в чужбина. Време е тези неща да се кажат ясно.

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР