Листата с кандидати за общински съветници на КОД включва разпознаваеми

...
Листата с кандидати за общински съветници на КОД включва разпознаваеми
Коментари Харесай

Истинските десни в Бургас се вдигнаха – твърдо с Димитър Николов за кмет и срещу левите политики на ПП, ДБ и БСП

Листата с претенденти за общински съветници на КОД включва разпознаваеми персони на дейното гражданско общество

Бургас от дълго време не е събирал на едно място толкоз единодушие и подготвеност за борба в тежкото за страната време на крах и надменно левичарство.

Препълнената зала на Бургаския свободен университет посрещна водача на Консервативното обединяване на десницата доктор Петър Москов в неделя вечерта като доказателство, че същинските седесари, бащите на демокрацията и техните синове освен са съхранили през годините тук духа на достоверното синьо, само че са и приобщили част от патриотите, и са подготвени обединени да покажат резултата с №22 на 29 октомври.

Представена бе цялостната листа с претенденти за общински съветници на КОД, които можете да видите по-долу.
 Водачът Станимир Апостолов е към този момент два мандата  зам.председател на Общински съвет, следват го честни и почтени хора 
Флагман разгласява цялата тирада на доктор Москов, която съставлява основата, върху която ще се надгражда в идващите 4 години:  

„ Нашата синя тъкан се възвръща - в Бургас, в София, възвръща се и в другите обитаеми места. Защото кръвта вода не става!

Защото, както всички сме си споделили - КОД не е самоцел, а средище и платформа за обединяване. Да се върнем, да продължим, с общността си, с задачите и с концепциите си.

Силната и забележима организация на КОД в Бургас са въплъщение на тази теза. В нея се срещнаха голяма част от Съюз на демократичните сили Бургас, хора от ДСБ, които до този миг бяха резервирани към партийна принадлежност. Това се трансформира в общественост, която цялостни зали, може да бъде забележима на избори, да реализира резултат, тъй като по този начин би трябвало. Знам, тъй като го виждам в обиколките ни в цялата страна. На тези избори КОД ще стъпи очевидно в голяма част от Общинските препоръки в страната, дружно с листите за общински съветници и с кметове, които ще бъдат определени. Това ще бъде и хубавичко основа за развиване на партията. Тя ще бъде доста мощна причина за първокласен, друг резултат на парламентарните избори, които като че ли към този момент се задават.

Безкрайно наслаждение и горделивост е да види човек листата на КОД - Бургас и качествено и количествено, тъй като има значение. Тя не включва единствено членове и деятели на КОД, в противен случай. Включва доста представители на дейното гражданско обществото - лекари, учители, инженери, архитекти, спортисти, хора с административен опит, хора на науката, на културата. Пъстра, прелестна палитра на десен Бургас. Смисълът на  такава листа е да дава платформа на смислени честни и почтени хора. Не наложително партийни членове, само че хора,  които да могат да създадат нещо за града си и за страната си.



Това вършим ние сега. Надявам се, че и в тази акция и в последващи, с общи старания,  тези хора ще намерят и пътя си към общността на КОД. Не единствено да бъдат част от политическата платформа. Надявам се, че този развой в Бургас ще продължи.

В Бургас КОД застава в поддръжка на настоящия кмет господин Димитър Николов. Причините са главно две – първата е нашата оценка за него, че е добър кмет, а когато нещо е положително, то би трябвало да бъде подкрепено. Втората е, че сполучливото ръководство на кмета на Бургас се дължи в огромна степен и на Вас и на Вашите представители, които сте избрали в Общинския съвет, те  подсигуряваха политическо болшинство, формулираха и защитаваха политическите позиции и решения на Общинския съвет, които кметът изпълняваше.

Това положително ръководство на кмета е и ваша заслуга. Подкрепяме господин Димитър Николов за претендент за кмет и КОД е ясна, дясна политическа опция на ГЕРБ за доверието на бургазлии за изборите за общински съветници.



Отварям една скоба. През годините допуснахме неточности. Ние, това дясно, което някои от нас помнят, а други са израснали с приказките за него. Грешката беше, че идеологическата десница, тази която знае за какво потегли през 1989-та година,  се довери, разчиташе на огромната центристка партия  ГЕРБ. Оставихме усилието на тях, споделиха че те като по-големи, по-силни, по-влиятелни, могат да довършат започнатото с изпитание, с което през годините ние не успяхме.  Беше неточност! От този развой ние отслабнахме. В този развой тук-там ние се обезличихме и  загубихме рефлексите си за борба. В този процес  позволихме на откровени леви партии като " Промяната " и " Да, България " да притеглят десни хора, които считаха, че тези леви са някакъв контрапункт на неприятните управнически практики на ГЕРБ там, където те съществуваха. Това беше неточност и би трябвало да я отчетем.  На това би трябвало да се постави край в този момент. С явяването ни на тези избори. Трябва да върнем рефлекса си за борба и да сложим още веднъж доспехите. Със силата на концепциите си, с опита от поуките за грешките си, да се преборим за доверието на хората. Защото единствено дясното може да извърши работата на дясното.

ГЕРБ е огромна, центриска, деидеологизирана партия, те са вероятен сътрудник. Но, в случай че няма десница, която да канализира и  води процеса, нещата приключват неприятно и с победа на лявото. Това е задачата, която КОД би трябвало да извърши като средище на дясното. Подкрепяме Димитър Николов за кмет и сме дясна политическа опция на ГЕРБ за доверието на бургазлии и коректив от позиция на нашите представители в бъдещия Общински съвет. Дясна преграда пред всяка от левите политики, които се оферират. Говоря за целия набор от " Демократична България ", Политическа партия и Българска социалистическа партия. Това би трябвало да бъде нашата борба.
 Сред множеството бе и най-успешният регионален шеф на Бургас Вълчо Чолаков (2014-2021), дълготраен водач на Съюз на демократичните сили, правилен почитател на консерватизма и действителното дясно
В основата на разликата сред дясното и лявото е отношението към обществените пари, към нашите пари от налози и такси. Едните раздават, а другите влагат дейно. Колко от Вас, хора с специалности, плащащи налози, знаят къде и по какъв начин средствата от налози се изразходват във Вашия град или махала? Не знаете, нали. Защото е доста по-удобно по този начин. Принципът на КОД, с който нашите представители, претенденти за кметове и Общински съвет, вървят напред за доверието на хората е следният - който заплаща повече, би трябвало да получава повече. Две трети, на две директни. Или фигуративно казано, две трети от налозите, които давате да остават и се влагат на две директни от мястото, на което живеете. Това значи, че налозите, които заплащат хората ще са с доста по-висока данъчна оценка.

Нашите общински съветници ще отстояват това в Общински съвет – Бургас! "

Още фотоси от събитието вижте тук:



Чуйте лидера на листата на КОД в Бургас Станимир Апостолов:



Листата с претенденти за общински съветници на КОД в Бургас, бюлетината е с №22:

    101. Станимир Димитров Апостолов
    102. Светослав Кирилов Тодоров
    103. Милен Димитров Георгиев
    104. Николай Стефанов Бойчев
    105. Георги Митев Митев
    106. Димитър Панайотов Костов
    107. Марина Иванова Змеева-Маркова
    108. Лидия Иванова Дренчева
    109. Николай Стоянов Гочев
    110. Тошко Димитров Желев
    111. Антоан Жечев Парчев
    112. Антон Трайков Бинчев
    113. Пенчо Димитров Христов
    114. Станислава Златева Гръкова
    115. Симеон Кънчев Николов
    116. Емил Савов Фортунов
    117. Димитър Митков Колев
    118. Таня Петкова Колева
    119. Иван Стефанов Георгиев
    120. Елена Костадинова Атанасова
    121. Таня Иванова Георгиева
    122. Димо Йорданов Терзиев
    123. Веселин Весков Стоянов
    124. Иван Костов Сабрутов
    125. Светослав Христов Николов
    126. Добринка Градоева Французова
    127. Станислав Златев Баръмов
    128. Стоянка Драганова Неделчева
    129. Румен Панайотов Гърков
    130. Деница Димитрова Иванова
    131. Йордан Божилов Георгиев
    132. Недялка Баева Баева
    133. Илиан Иванов Илчев
    134. Ростислав Стефанов Йонев
    135. Иван Живков Драголов
    136. Янка Стефанова Стоянова
    137. Пролетина Петрова Донакова
    138. Олеся Иванова Карабаджакова
    139. Силвия Дикова Савева
    140. Паскалина Георгиева Бангеева
    141. Стелла Мирославова Москова
    142. Светла Иванова Данданова
    143. Иван Радостинов Иванов
    144. Даниела Илиева Ангелова
    145. Димо Христов Тодоров
    146. Таня Христова Божинова
    147. Иван Маринов Киров
    148. Красимир Иванов Иванов
    149. Веселин Илиев Николов
    150. Тошко Добрев Иванов
    151. Георги Василев Манев

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР