Листата на БСП, която виждам за евровота, ще бъде голям

...
Листата на БСП, която виждам за евровота, ще бъде голям
Коментари Харесай

Станишев: Листата на БСП, която виждам, ще бъде подарък за ГЕРБ

Листата на Българска социалистическа партия, която виждам за евровота, ще бъде огромен подарък за ГЕРБ. Това сподели президентът на ПЕС Сергей Станишев преди Пленума на Българска социалистическа партия, представен от Фокус.

“Този Пленум ще бъде значим, тъй като дава късмет Българска социалистическа партия да се яви на изправителен “, сподели още Станишев.

Той уточни, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е избрала не разговора, а борба.

“Месец и половина се организираха събрания, конференции. Партията се произнесе изрично за своите желания и за вижданията на листата. Дали Националният съвет ще каже, че се вслушва в гласа на партията или че всичко това е било един фарс? Вторият въпрос е какво е посланието на Българска социалистическа партия и Националния съвет към българското общество, т.е. методът, по който се ръководи Българска социалистическа партия, ще бъде транспориран по метод, по който се ръководи България, в случай че спечелим ръководството “, разяснява Станишев.

Според него всички виждат наклонността в превръщането на Българска социалистическа партия във вождическа партия – в ГЕРБ номер 2. По думите му третият въпрос е какво е отношението към Европа и Европейски Съюз.

„ Дали Българска социалистическа партия резервира своята ясна проевропейска еднаквост или потегля в посока евроскептицизъм “, посочи още президентът на ПЕС. Според него четвъртият въпрос е посланието към политическото семейство в Европа.

„ Близо една година се води много гневна и поредна акция, която акцентира разликите сред Българска социалистическа партия и ПЕС. Това неизбежно поражда въпроса „ А що дирите там “, изясни Станишев.

На въпрос дали ще се бори в място в листата, Станишев уточни, че ще се бори да има листа, която има явен социалистически и проевропейски опит. „ Всеки член на Националния съвет би трябвало да поеме своята отговорност посредством гласуването, което следва. Това, което виждам като листа, е един огромен подарък за ГЕРБ “, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР