Лист хартия А4 в Русия струва четири пъти по-скъпо от

...
Лист хартия А4 в Русия струва четири пъти по-скъпо от
Коментари Харесай

Ходорковски за рублата: Това е обида за хартията

Лист хартия А4 в Русия коства четири пъти по-скъпо от рублата, написа в Туитър съветският предприемач и опозиционер Михаил Ходорковски.

В резултат на дейностите на президента на Руската федерация Владимир Путин и наложените наказания на Русия, лист елементарна хартия във формат А4 е четири пъти по-скъп от рублата, изяснява той. Топ хартия в магазина коства 2 хиляди рубли, в него има 500 листа.

" Излиза, че лист А4 освен е четири пъти по-скъп от рублата, само че и коства повече в сравнение с акция на Сбербанк на борсата в Лондон. Тоест, да се каже, че Путин е трансформирал рублите и съветските акции в хартия - това е огорчение за хартията ", написа Ходорковски.

Пачка книжа в магазине стоит ₽2000. В ней 500 листов. Получается, что лист А4 не только в четыре раза дороже рубля, само че и стоит больше, чем акция Сбербанка на бирже в Лондоне.
То есть сказать, что Путин превратил рубли и российские акции в бумагу — оскорбление для книжа
— Ходорковский Михаил (@mich261213)

След като Русия отхвърли да приключи войната в Украйна, Европейският съюз, Съединени американски щати, Англия и Канада взеха решение да включат в листата със наказания самия Путин, а част от съветските банки бяха изключени от интернационалната междубанкова система SWIFT.

Освен това Съединени американски щати и Европейски Съюз вкараха наказания против Централната банка на Русия, замразявайки нейните задгранични активи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР