Лисица изненада пациентите на многопрофилна болница Витус в Хисаря.Животното се

...
Лисица изненада пациентите на многопрофилна болница Витус в Хисаря.Животното се
Коментари Харесай

Лисица се разходи край болница в Хисаря СНИМКИ

Лисица изненада пациентите на многопрофилна болница " Витус " в Хисаря.

Животното се е разходило из двора на болничното заведение, която е ситуирана в някогашната Почивната станция " Строител " в югоизточния завършек на античния град.

" Неочакван посетител в двора на СБР " Витус ", написа Теодора Николова в обществената мрежа Фейсбук. Жената е съумяла да снима лисицата. 

Нели Гергевска написа в мненията под поста, че в региона към многопрофилната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация от доста години се появяват лисици.

Д-р Вяра Гришина, която е ветеринарен доктор в Хисаря, също написа, че е всеядните животни могат да бъдат забелязани около санаториумите, където, по думите й, хората изхвърлят храна.

" Има ги единствено към санаториумите, където хората изхвърлят храна. Освен това в природата на избрана повърхност се навъртат строго избран брой хищници, тъй като те също са в конкуренция по сред си ", написа д-р Гришина.

Ветеринарната лекарка посъветва хората, които живеят в регион, който се обитава от лисици, порове и други диви животни, да ваксинират кучетата и котките си срещу бяс.

" Това е доста значима предварителна защита за спокойния живот на хората в компанията на диви животни ", добави тя.

" Тази година има доста гризачи-мишки, полевки, плъхове. И разумно притеглят хищници. Освен това лисиците са опортюнисти - възползват се от даденостите на средата. Ето за какво не би трябвало да се изхвърля храна в открити контейнери за отпадък, тъй като тя също ги притегля ", добави още д-р Гришина.

Ето и фотосите от обявата на Теодора Николова:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР