Лишен от свобода съди държавата за лоши условия в затвора

...
Лишен от свобода съди държавата за лоши условия в затвора
Коментари Харесай

Затворник съди държавата за 30 бона

Лишен от независимост съди страната за неприятни условия в пандиза във Враца. В.К. бил излежал 3-годишна присъда и откакто излязъл от панделата почнал да води каузи поради влошеното си здраве. В исковите си искания мъжът е показал, че са му нанесени неимуществени вреди в общ размер на 30 000 лв..

Бившият пандизчия е бил наказан да излежи присъдата си в „ Керамична фабрика “ към пандиза във Враца. Престоят му в зандана бил от 23.12.2015 година до 15.11.2018 година, като по думите му в резултат на неприятните санитарно-битови условия там, се е разболял от захарен диабет. Към болежките си мъжът добавил и следваща диабетна полиневропатия, както и от нараснало кръвно налягане и левокамерна хипертрофия на сърцето. Бил освидетелстван от ТЕЛК, с приета 30% трайно понижена продуктивност.

В.К. изискал от магистратите в административния съд във Враца да му присъдят обезщетение в размер на 10 000 лв. за неудобствата по време на престоя му в пандиза и 20 000 лв. обезщетениеза добитите и разказани болести, оповестява " Булнюз ".

По време на делото обаче станало ясно, че мъжът е постъпил в пандиза с високо кръвно и проблеми с кръвната захар, като постоянно е ходил на медицински прегледи. Оказва се, че експандизчията е бил фамилно съкрушен с диабет и е имал здравословни проблеми още при постъпването си в корпуса на пандиза.

Така магистратите открили, че фактически за интервал от 17 дни В.К. е изпитвал неудобства, само че като цяло не е живял в ужасяващи и мизерни условия в пандиза. За това компенсацията, което му присъдили е в размер на 100 лв.. Искът за добития диабет и други заболявания в размер на 20 000 лв. бил напълно отритнат като безпочвен и необоснован.

Решението предстои на обжалване пред Върховен административен съд.

 

Pik.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР