Лишаване от свобода до 3 години или глоба от 100

...
Лишаване от свобода до 3 години или глоба от 100
Коментари Харесай

3 години затвор или глоба до 300 лв. за невярна декларация на КПП

Лишаване от независимост до 3 години или санкция от 100 до 300 лв.. Това очака всеки, който е подал декларация с погрешни данни при прекосяване през контролно-пропусквателен пункт, съобщи " Нова ".

Както беше оповестено на ексклузивен брифинг на Щаба през вчерашния ден късно вечерта, влизането и излизането от София на всички коли се прекратява. Столицата се слага под непоколебим режим от 00:00 часа на 17 април до второ разпореждане.

От полицията обясниха, че стартират по-внимателна инспекция на всички заявления от пропускателните пунктове в последните два дни.

Около 5 000 автомобила са били върнати през вчерашния ден от чиновниците по КПП-та, защото не са могли да дадат ясна аргументация за своето пътешестване.

За доста пътуващи незабавно е било потвърдено, че са лъгали. Много са декларирали, че отиват на работа, само че инспекцията е посочила, че даже не се водят на работа.

Не знам тези, които са съумели да заблудят, по какъв начин ще се върнат при наложените ограничения. В дребна част от тестваните заявления откриваме доста съществени нарушавания, надлежно тези, които са попълнили погрешни данни, ще си имат проблеми с правораздаването ", изясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Организираният пътнически транспорт и превоз също се приключва. Движението в границите на града остава свободно и непроменено.

За и от София ще се пропущат коли с служащи, само че водачът ще би трябвало да показва в декларацията и телефон на шеф или притежател на компанията. Също по този начин се дефинират и времеви прозорци, в които ще може да става това - от 6:00 до 8:00 часа заран и от 18:00 до 20:00 часа вечер.

През КПП-тата без ограничавания могат да минават единствено коли в специфичен режим, спешни екипи на комуналните сдружения, медицински екипи и хора, които имат потребност от здравна помощ.

Не е спрян и трафикът на камиони със стока.

Ще бъдат усилени и разместени КПП-та към града, с цел да се блокират и близките пътища, които софиянци употребяват постоянно.

За останалите области към този момент не се плануват сходни ограничения, защото не се следи сходно придвижване.

Общо 846 души са към този момент инфектираните с новия ковид (COVID-19) у нас, оповестиха от Националния действен щаб. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР