Лиса-Мари Пресли, дъщерята на Краля на рока Елвис Пресли, почина

...
Лиса-Мари Пресли, дъщерята на Краля на рока Елвис Пресли, почина
Коментари Харесай

Проклятието на Елвис ли отнема живота на близките на легендата

Лиса-Мари Пресли, дъщерята на Краля на рока Елвис Пресли, умря ненадейно на 54-годишна възраст. И стана следващата жертва на това, което всемирски хроникьори назовават " Проклятието на Елвис " - ранната гибел. Лиса е следващата от фамилията, която си потегля без време. Преди това рано умира татко й Елвис, а преди него и майка му. Причината обаче не е рок енд рола и обвързваният с него живот.

 Елвис Пресли не е злоупотребявал с опиати в типичния за звездите смисъл на думата, а е приемал медикаменти, с цел да се оправи с редица вродени болести, бе разкрито в книгата " Елвис: Предопределен да почине млад ".

Здравословните проблеми на артиста, които постоянно са обяснявани с последствията от пристрастяване към опиати, може да са наследени от бабата и дядото на Пресли по майчина линия. Оказва се, че те са били първи братовчеди. Трима чичовци в фамилията на майката на Елвис са умряли млади, написа Гардиън.  

Историчката Сали Хьодел, която е и създател на книгата, твърди, че не е инцидентно това, че майката на Елвис умира на 46 години, а той на 42 г. 

" Те са имали подобен четиригодишен интервал на влошаващо се здраве и това е забавно, тъй като тя не е приемала същите медикаменти, които е приемал и той ", споделя Хьодел. 

Пресли е страдал от девет болести, пет, от които са били налице още от раждането. В книгата си Хьодел се пробва да придаде " човешки облик " на артиста, който е възприеман като митична фигура в пика на славата си. 

" На Елвис се гледа като на освен това от човек. Образът му е редуциран до рокендрол звезда, която е умряла в банята си от свръхдоза ", споделя Хьодел.

" Елвис беше болен човек, който криеше доста от слабостите си, с цел да цялостни концертните зали и да устоя фамилията си. Виждайки минусите и здравословните му проблеми, може би още веднъж ще стартираме да го виждаме като човек ", написа авторката на книгата  " Елвис: Предопределен да почине млад ".

Авторката счита, че биографиите на Елвис до момента са изкривили облика му и е време това да се промени, написа " 24 часа ". Според нея артистът е трансформирал света в културно отношение и би трябвало да бъде третиран като историческа персона. 

Сред болесттите на Пресли, приписвани на гените му, са недостиг на алфа-1-антитрипсин, който нападна белите дробове и черния дроб, проблеми с дебелото черво, имунен недостиг и бодърствуване през целия живот.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР