Липсват ясно разписани правила за връщане на децата в училище,

...
Липсват ясно разписани правила за връщане на децата в училище,
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева: Липсват ясно разписани правила за връщане на децата в училище

Липсват ясно написани правила за връщане на децата в учебно заведение, те трябваше да са подготвени преди месец. Това разгласи в изявление за предаването " Тази заран " по bTV доктор Таня Андреева, някогашен министър на опазването на здравето.

 Министър Вълчев: Разрешение за образование онлайн ще се дава против медицински документи Виж още

" Противоепидемичните ограничения би трябвало да бъдат премислени до най-малките елементи - до това какви дезинфектанти да се употребяват... Трябва да се знае кой управлява този развой, тъй като не зная дали ще са две години, само че най-малко още година ще си приказваме за това заболяване ", разяснява доктор Андреева.

Според нея основаването на работна група сред Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието не е верният метод в тази обстановка.

" Изпитвам смут от основаването на работни групи, които би трябвало да решат нещо, което всеки един експерт оп публично здраве може да седне и да напише. Създаването на работни групи губи доста време ", посочи някогашният здравен министър.

По думите на доктор Андреева, която е гинеколог, не се оправдават прогнозите за бейби взрив тази година. " До този миг са родени към 42 000 бебетата в България от началото на годината, което значи, че до края на годината ще се резервира наклонността за към 60 бебета. Притеснителни са абортите, които се вършат. Това демонстрира, че хората имат доста страхове в тази обстановка ", разяснява доктор Андреева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР