Липсват пари в бюджета за увеличение на заплатите у нас.

...
Липсват пари в бюджета за увеличение на заплатите у нас.
Коментари Харесай

Президентът на КНСБ: Хвалбите на Асен Василев, че увеличил заплатите, е фалшива новина

Липсват пари в бюджета за нарастване на заплатите у нас. На хазната й би трябвало в допълнение милиард, с цел да реализираме 10-12-процентното нарастване на междинната заплата, за което приказваме. Това съобщи пред Нова тв президентът на КНСБ Пламен Дмиитров.

„ Това, че Асен Василев се хвали, че с милиард и 400 милиона подвига парите за заплати, е подправена вест, тъй като половината идват от нарастването, което беше направено преди няколко месеца. Изплащането на годишна база изяжда половината от това нарастване. Този бюджет е под напрежение. Ако той бъде изпълнен в този тип, с леко прекрояване – да понижим финансовите разноски и да дадем пари за заплати, тъй че да поддържаме приходите близки до инфлацията, считам, че ще бъде добър бюджет ”, сподели още Димитров.

Според него липсват и средства за енергийните разноски. „ Притесняват ме двата милиарда, които са заложени като доходи от таксата върху газа. Ако „ Газпром ” откаже да заплаща, ще имаме сериозен проблем ”, заключи президентът на КНСБ.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР