Липсват констатации за умопомрачаващи нарушения в ТЕЦ Брикел, съобщиха от

...
Липсват констатации за умопомрачаващи нарушения в ТЕЦ Брикел, съобщиха от
Коментари Харесай

Брикел пищи: Сандов е лъжец, кабинетът катастрофира държавата

Липсват констатации за " умопомрачаващи " нарушавания в Топлоелектрическа централа " Брикел ", оповестиха от сдружението в своя позиция след изказването на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

" Досега " Брикел " няма натрапен формален протокол от Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора и Хасково за осъществената инспекция преди седмица. Няма формален протокол от Изпълнителна организация по околна среда за осъществената инспекция. Няма формален протокол от Национален център за запазване на публичното здраве и работа Пожарна сигурност и отбрана на популацията за осъществената инспекция ", настояват от там.

В писмото се показва, че не са установени пропуски, които могат да доведат до затваряне на сдружението.

" Така наложената насилствена административна мярка на " Брикел " е следващият акт, показващ само желанието на към този момент бившето държавно управление да остави след себе си страната в цялостен безпорядък и да докара енергетиката до колапс ", допълват от предприятието.

" Поради този факт оповестяваме истината, тъй като не считаме за обикновено в една правова страна да се прави избирателен пиар на гърба на частни сдружения, които освен са поръчител за българската енергийна сигурност, а и от които директно зависят 1300 работни места ", допълват от " Брикел ".

От управлението на сдружението декларират, че министър Борислав Сандов лъже обществено.

" Днес желаеме да разберем за какво Министърът в оставка Борислав Сандов пропуща да каже, че: До в този момент Брикел обезпечава обогатено енергийно гориво, гарантиращо отоплението на няколко огромни български градове. Тези градове обезпечават топлоснабдяване за стотици хиляди български семейства, които са избрали най-евтиният разполагаем в България способ за отопление. До в този момент Брикел подсигурява повече от 6 000 работни места в 5 български области. До в този момент Брикел сполучливо осъществя план за потребление на биомаса като гориво, което е потвърден 100% екологичен източник на сила. В момента създаваме проекти за нови вложения на стойност милиони лв., които да се вложат в планове за декарбонизация.

Ние изрично заявяваме следното:

Предприетите дейности от Министъра в оставка Сандов в последния ден от неговото престояване като началник на Министерство на околната среда и водите, е акт на безумна безнаказаност. Правителството, от което е част Министърът в оставка Сандов, оставя тежко завещание на служебния кабинет ".

В умозаключение от " Брикел " упорстват бъдещата изпълнителна власт да взима точно и след експертен разбор решения, когато са свързани със ориста на хиляди жители, в очертаващата се тежка зима.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР