Липсва политическа воля за справяне с проблема. Наложително е изготвяне

...
Липсва политическа воля за справяне с проблема. Наложително е изготвяне
Коментари Харесай

Експерт от Грийнспийс: Няма политическа воля за спирането на използване на въглища

Липсва политическа воля за справяне с казуса. Наложително е правене на проект за прекъсване на потреблението на въглища. Това сподели в изявление за организация " Фокус координаторът на акцията " Климат и сила " от " Грийнпийс " Меглена Антонова, за митингът на " Грийнпийс " за прекосяване към възобновими енергийни източници. Според нея Колкото повече полемиката се отсрочва, толкоз по-ярък ще е резултатът върху хората, които ще пострадат от климатичните промени, сподели още тя. Според Антонова има два съществени казуса, които са взаимосвързани.
" От една страна имаме съществени политики за справяне с измененията в климата, които се усещат на доста места по света. От друга страна, същите източници, които са причинители на промените в климата предизвикват и замърсяване. Горенето на въглища е един от най-големите източници на серни диоксиди в регионите с такива централи: Гълъбово, Перник и Голямо село, в което се намира Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Това са и местата, където най-вече ще се усети заменянето на източника на сила ", изясни тя.
Меглена Антонова сподели още, че има градове, в които битовото отопление е от въглища и мокра дървесина са главен източник на замърсяване на въздуха, чак по-късно се подреждат колите като замърсители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР