Липсва желание да се постигне разбирателство. Единственото обяснение за отлагането

...
Липсва желание да се постигне разбирателство. Единственото обяснение за отлагането
Коментари Харесай

Панчугов: ПП отлагат срещата, фиксирани върху свой кабинет

Липсва предпочитание да се реализира съгласие. Единственото пояснение за отлагането на днешната среща е желанието на Политическа партия да види своя кабинет гласуван или безстопанствен. От предходния парламент партиите отхвърлят да покажат по какъв начин наподобява работещо Народно събрание и кабинет. Това сподели пред " Нова нюз " политологът Христо Панчугов.

" Движение за права и свободи от дълго време се е позиционирала - има ясни позиции за Украйна и за еврото. Няма да имат никакъв проблем със тактиката на ГЕРБ. Има Такъв Народ са наясно, че може и да не влязат в идващия парламент и ще поддържат каквото и да е. Нинова е явно в режим на оцеляване, съумя да докара партията до ръба на влизане в Народното събрание, компромисите, които е склонна да направи, не са доста дребни. Въпросът е по какъв начин ще наподобява общият резултат - какъв е минималният компромис и подготвен ли Борисов да понесе тази имиджова вреда? ГЕРБ могат да дават обещание всичко, възможностите да им се постанова да го извършват не са огромни ", съобщи той.

От своя страна политологът доцент Татяна Буруджиева попита каква е спешността, предиздвикала Василев и Петков да отидат ненадейно в Щатите. " Ще съм любопитна да науча и схвана какво е толкоз значимото, че да заминат по този начин, даже по-важно от съставянето на държавно управление. Денков водеше диалозите до момента, каква конспирация ще има, в случай че ги няма двамата водачи? Разговори не значи заемане на позиция. ГЕРБ за какво не споделиха тайминга на срещата по-рано? Така може би двамата щяха да си трансформират билетите ", счита тя.

По думите ѝ се задълбочават проблемите - още нямаме ръководители на комисии. " Съществува опция Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да поддържат първия мандат. Избирателите на Политическа партия към този момент не ги схващат - какво значи да имат държавно управление със мощен надзор на ГЕРБ? При връчването на мандата ще има по-конкретизирани диалози и ще забележим предложение за държавно управление с първия мандат. За стратегии и цели сделката не е сложна. Искането за освобождение на Гешев е имиджов ход на Мария Габриел. Тя дава легитимация на бъдеща коалиция и дава опция да се каже, че са направени всички взаимни отстъпки. Има опция за сформиране на държавно управление ", разяснява доцент Буруджиева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР