Липсва екипност, правителството изглежда сепарирано, не може да се усети

...
Липсва екипност, правителството изглежда сепарирано, не може да се усети
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Дори и в опозиция ГЕРБ е посткомунистическа и хаотична

Липсва екипност, държавното управление наподобява сепарирано, не може да се усети общата визия. Това съобщи някогашният длъжностен министър председател, чието държавно управление вкара валутния ръб и някогашен кмет на София Стефан Софиянски.

Повод за думите му са първите 100 дни на кабинета на Кирил Петков. " Първите 100 дни са сложни, не могат да се отрекат желанието и старанието за работа, желанието за разговор. Разочарованието ми е, че към момента нямаме признат План за възобновяване. Това е оста, към която България ще се движи през идващите години. Тук ми липсват и разговор, и визия ", сподели Софиянски пред БНР.

В продължение на 12 години България освен не се е развивала, само че е и изоставала от другите европейски страни. " Очевидно е, че сме в тежка обстановка. Това обаче не подменя главната задача - да изградиш бъдещето ".

Относно опозицията в лицето на ГЕРБ, които управляваха три мандата, Софиянски съобщи, че " тази партия постоянно е била посткомунистическа и безредна. ". " Видяхме го в ръководството на страната, виждаме го и в опозиционното държание. Те даже не могат да пречат, квалификацията им е много слаба ", счита Софиянски.

Относно ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов Софиянски, който бе съден и оневинен за корупция, съобщи, че безспорно са изгубени европейски пари.

" Второто несъмнено нещо е, че Васил Божков е давал пари. Той имаше дълготраен комфорт. През целия мандат на Борисов се е случвал този комфорт и никой не го е закачал. Спорно е дали вярно е постъпено, спори се по процедурата, само че обстоятелствата са безспорни. Божков се занимава с хазарт от 80-те години ", напомни някогашният длъжностен министър председател.

Той запита за какво Божков е имал това успокоение и за какво му беше отнето. Значи някъде са се разминали, разяснява Стефан Софиянски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР