Липсва един текущ анализ на COVID епидемията от края на

...
Липсва един текущ анализ на COVID епидемията от края на
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: Нямаме нужда от НОЩ

Липсва един настоящ разбор на Коронавирус епидемията от края на месец март предходната година. За това призна съветникът на здравния министър Мира Кожухарова пред Българска национална телевизия.
По думите й, когато се сблъскваме с един нов проблем, подобен разбор е безусловно наложителен и това е методът да се предпазим от груби неточности, това не беше направено от самото начало. " Надявам се да е от изгода за цялото опазване на здравето този разбор, с цел да се види кои стъпки са били верни и кои са били нездравословни ", настоя проф. Кожухарова.
 Проф. Мира Кожухарова: Нека се отнасяме умерено към имунизацията Проф. Мира Кожухарова: Нека се отнасяме умерено към имунизацията
Крайно време е да престанем с спорните показания и аз доста бих желала да съветвам хората да се имунизират. Това съобщи епидеми...
Тя опроверга изявлението на някогашния здравен министър Костадин Ангелов, че сега няма ръководство на здравната рецесия, има единствено безпорядък. " Бях учудена от това изказване. Той какво счита, че целият екип на здравното министерството и хората в мрежата са престанали да работят, тъй като той не е министър? Хората си работят и те няма да престанат да работят по тази причина, че се е сменил ръководителят ", разяснява проф. Кожухарова.
Според нея неналичието на Националния оперативния щаб не трансформира нищо. " Националният действен щаб не вземаше решения, не правеше разбори. Беше като една сводка на " Информбюро ". Мисля, че изрично сега няма потребност от тях “, безапелационна бе тя.
В Министерство на здравеопазването има задоволително доста специалисти, тъй че те имат доста добър потенциал да вземат решения и да вършат разбори. Това беше една от главните неточности. Хубаво започнаха без проект, по-късно обаче се вземаха безредно политически решения, уточни проф. Кожухарова.
Според нея хората станали очевидци на безпределно сменяне на препоръки и на решения в НОЩ. Нито един път никой не сподели анализирахме това, което направихме, анализирахме, че страната беше разграничена на области и имаше големи опашки от кола – и това беше неточност. Защо никой не го сподели, това беше явно, запита здравният консултант.  
 В България към този момент няма данни за инфектирани със зика В България към този момент няма данни за инфектирани със зика
„ Фактът, че в Румъния е открит случай на зика значи, че в Румъния има добър епидемиологичен контрол. Заболяването минава лек...
Като затвориха Банско проучиха ли каква беше изгодата от това, в случай че бяха създали разбора, нямаше да затворят обособени области, тъй като се видя, че няма изгода от това, добави тя.
Според проф. Кожухарова България е трябвало да стартира с първата доза на имунизацията доста на необятно. А министерството е взело решение да пази втората доза. " Ако данните, че 50-60% са склонни да се имунизират, са правилни, трябваше на всички да бъде обезпечена първата доза и в този момент да довършваме имунизацията. Ние пропуснахме шанса да имунизираме хората, когато имаха предпочитание. България закъснява във връзка с имунизирането на уязвимата група - възрастни хора и хронични болести ", сподели още проф. Кожухарова.
Според данните броят на искащите да се имунизират е намалял. В момента доминират хората, които си приключват имунизацията, приключи проф. Мира Кожухарова.
Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР