Липсите по пътищата и липсата на пътища - строежи, пари

...
Липсите по пътищата и липсата на пътища - строежи, пари
Коментари Харесай

Министър Шишков: Започваме проверки на ремонта в централната част на София, проектът е лош и липсва контрол

Липсите по пътищата и неналичието на пътища - градежи, пари и кавги

" Това, което стана обществено известно в последните дни е, че една от компаниите, която е ремонтирала Автомагистрала " Тракия ", се оказа строителят при ремонта на жълтите павета. Проблемът с жълтите павета е доста по-голям от това, че има подобие с компанията в другия градеж. Това, което мен персонално извънредно доста ме тормози, е ремонтът на целия център на София. Това, което би трябвало да се каже доста ясно е, че през 2018 година по Оперативна стратегия " Райони в напредък " са отпуснати пари на Столичната община, които са в границите на 41 млн. от програмата за реорганизация на центъра на столицата. Имаме утвърдени планове, на които възложител е Общината. Лошата процедура с инжeнеринга в тази ситуация не съществува ", разяснява служебният районен министър арх. Иван Шишков в " Денят ON AIR ".
Той добави, че е имало неприятна предварителна организация за строителството и има смяна в съответните механически решения, което значи, че те не са били съвършени. Според него планът на ремонта в центъра на София е неприятен и липсва надзор. Служебният министър посочи, че стартират дейни инспекции за този обект, с цел да може да се съблюдава срокът вероятно до март месец 2023 година. Гостът моли компанията да каже те ли са отговорни или планът е фалшив.
" Непрекъснато приказвам, че главният проблем е в качеството и скоростта на проектирането. Много е комфортно непрестанно да хвърляме виновността върху строителите, те сигурно имат виновността. На всички строители главен възложител е страната ", сподели арх. Шишков пред Bulgaria ON AIR.

Гостът обърна внимание, че има два казуса - даваме по-начесто пари за ремонт, а когато затваряме пътища за кърпене на дупки, сътворяваме проблеми на придвижването. Той акцентира, че в случай че желаеме да не живеем по този метод, страната би трябвало да промени цялата система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР