Липси на 319 241 литра бели и червени вина установиха

...
Липси на 319 241 литра бели и червени вина установиха
Коментари Харесай

Близо 320 000 литра вино изчезна от данъчен склад преди Трифон Зарезан

Липси на 319 241 литра бели и червени виновност откриха митнически чиновници при инспекция на данъчен склад в област Хасково, оповестиха от Агенция " Митници ".

При инспекция в края на януари митническа мобилна група прави инвентаризация на наличностите в данъчен склад, в който съгласно издадения лиценз се реализира произвеждане на тихи виновност, както и ферментация, предпазване, купажиране, пречистване, отлежаване и стабилизиране на виновност.

Установено е, че всички съдове за предпазване са празни, а средствата за премерване са демонтирани. Митническите чиновници откриват неналичия на над 90 000 литра алено вино и на над 228 000 литра бяло вино или общо в обекта не са открити 319 241 литра вино, което попада в дневника за складовата наличност.

Данъчнозадълженото лице твърди, че средствата за премерване, които според нормативните условия нямат онлайн връзка с митници, са демонтирани заради проблем с електрозахранването и признава, че не е направило наложителната по закон инвентаризация в края на 2021 година На митническите чиновници не са били показани и документи за осъществяване на акцизната стока.

Във връзка с констатациите досега, на лицето са формирани два акта за нарушаване по ЗАДС. Продължават инспекциите, с които да се открият всички условия по реализацията на изчезналата стока, която би могла да бъде употребена и като суровина за незаконно произвеждане на дестилати и високоалкохолни питиета.

Уведомена е и Национална агенция за приходите за определяне начисляването на Данък добавена стойност за изчезналите артикули.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР