Липсата на стабилно правителство застрашава и Плана за възстановяване и

...
Липсата на стабилно правителство застрашава и Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Липсата на стабилно правителство застрашава Плана за възстановяване

Липсата на устойчиво държавно управление заплашва и Плана за възобновяване и развиване, и приемането на първите средства по него. За това предизвести в рубриката на Министерския съвет във Facebook " Властта приказва " вицепремиерът Атанас Пеканов.

На въпрос с какъв брой могат да закъснеят предплатените заплащания по проекта, той отговори, че стопанската система в този момент е в стадий на мощно възобновяване и няма да е проблем средствата да стартират да идват в края на годината. Едно закъснение обаче отвън рамките на годината може да бъде проблем от позиция на бюджета. Пеканов прикани парламентарните групи за по-скорошно изпращане на проекта.

" Задали сме промени в този проект, които би трябвало да се случват още в края на тази година. При липса на парламент те няма да могат да се случват явно, тъй като няма да могат да се вършат законови промени. Това ще заплаши и първите заплащания, т.е. всичко е обвързвано. И за мен е значимо народните представители да знаят, че в случай че не намерят консенсус и не създадат устойчиво държавно управление, това ще заплаши и тези първи заплащания ", разяснява Атанас Пеканов, вицепремиер по ръководство на европейските средства.

Вижте третото издание на рубриката „ Властта приказва! Открито “ с Атанас Пеканов тук:



Рубриката „ Властта приказва! Открито “ започва във Facebook страницата на Министерския съвет в края на юли. На въпроси на жители и медии към този момент отговаряха и.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР