Липсата на собствен политически кандидат за президент, както и дребнав

...
Липсата на собствен политически кандидат за президент, както и дребнав
Коментари Харесай

Радан Кънев: Грешка е, че "Демократична България" нямаше политически кандидат за президент

Липсата на личен политически претендент за президент, както и " тесногръд партиен нарцисизъм " са измежду аргументите за резултата на " Демократична България ", съгласно евродепутата и заместник-председател на ДСБ Радан Кънев.

Пред Българското национално радио (БНР) Кънев съобщи, че резултатът на обединяването, което съгласно 60% от обработените протоколи събира съвсем 6 % поддръжка (над 90 хиляди гласа), е " сериозна загуба ".

Според Кънев е належащо отърсване от " мъчно прикривания тесногръд партиен нарцисизъм вътре в обединението ", който открои като " значима причина гласоподавателите да ни санкционират по този метод ". " Много тежък избирателен ден, доста тежка акция, тежка изборна нощ, в която резултатите непрекъснато вървяха надолу. Всичко това е несъмнено огромно отчаяние. Със сигурност няма да го назовем триумф, несъмнено че е сериозна загуба ", съобщи още Кънев.

Той приказва за " явни позволени неточности " от юли до момента, които са позволени при мощната конкуренция поради появяването на " Продължаваме промяната ", само че позитивното съгласно Кънев е, че има солидна група български жители, които с вота си желаят " Демократична България " да се запази и да върви към обединяване.

" Да покажем на хората, които ни се довериха, че път напред има. И когато бяхме на 12% през юли, и когато в края на юли социолозите ни посочваха 16-17% и второ място, и през днешния ден, когато сме шести с под 7%, че сме способни да оценяваме какво ни споделят гласоподавателите, да се променяме и да вървим напред ", споделя още Кънев.

Според него е неточност, че обединяването не е издигнало личен партиен претендент за президент и че поддръжката за Лозан Панов, е пристигнала в последните дни на периода за регистрацията. По думите му диалогът за президентските избори се е водил " съвсем под паника ".

" От 2001 година насам непрестанно в нашето поле, на реформаторската десница, претендент за президент се издига в последния момент или се поддържа в последния момент, съвсем принудително се бутат някакви хора напред. Или в този момент пък, както е в тази ситуация: човек, който е взел решението си изцяло независимо, без никакво присъединяване на Демократична България в него, и в последния час ние се оказва, че го поддържаме, всякога резултатите са неприятни ", счита още евродепутатът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР