Липсата на сигурност и подходящи съоръжения и настилки на детските

...
Липсата на сигурност и подходящи съоръжения и настилки на детските
Коментари Харесай

Родители се оплакаха от липса на безопасни детски площадки в район Триадица“

Липсата на сигурност и подобаващи уреди и настилки на детските площадки са измежду главните проблеми в софийския регион " Триадица ". Това споделиха родители по време на публично разискване. Дискусията беше инициирана от гражданската самодейност " За безвредни детски площадки ", откъдето възнамеряват такива разисквания да се проведат във всички региони в града.

София

Според родителите, които участваха на полемиката, един от главните проблеми на детските площадки са рисковите уреди.
Мая Цанева, съосновател на гражданската самодейност " За безвредни детски площадки " :
„ Много постоянно има остарели уреди, които са рискови, без значение че на външен тип наподобяват безвредни. “ Галя Панталеева:
„ Другото също е хигиената, за жал и ние сме отговорни за нея, не може единствено общината да дава отговор. “
Кметът на региона инж. Николай Терзиев твърди, че всички новоизградени площадки дават отговор на актуалните условия, а старите са обезопасени.
Инж. Николай Терзиев, кмет на регион " Триадица ":
„ Броят на площадките в " Триадица " е над 100, тъй че внезапно няма по какъв начин да се случи, само че последователно да вървим дружно с тях в посока оправяне една по една на площадките. “
Районната администрация разполага с 35 000 лв. годишно за поддръжка на местата за игри. Въпреки това сега се построяват площадки - по 2 в кварталите " Иван Вазов ", " Стрелбище " и " Гоце Делчев ", които до 15-и ноември ще бъдат подготвени, а до 15 дни стартира построяването и на нова зона за отдих и игри в " Манастирски ливади ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР