Липсата на сън може да предизвика сърдечни заболявания или проблеми

...
Липсата на сън може да предизвика сърдечни заболявания или проблеми
Коментари Харесай

Ето как да изберем подходящата възглавница

Липсата на сън може да провокира сърдечни болести или проблеми с паметта. За да си подсигурим удобен сън, е нужна и вярна възглавница. Възглавницата е по-важна, в сравнение с си мислим.

Има разнообразни типове възглавници, които са повече или по-малко поддържащи или меки. Те основават чувство за комфорт като оказват помощ на мускулите, връзките и сухожилията да се провиснал. Грижат се за положителната опора откъм главата до петите през цялата нощ. Това съобщи треньорката по сън Ева Бовед пред DW, цитиранa от NOVA.

Тя е уверена, че здравият сън прави хората красиви. В своя магазин Ева оказва помощ на клиентите да изберат вярната възглавница. В дъщерната фабрика на фамилния бизнес самостоятелните възглавници пък се създават ръчно. По-подходящ вид за поддържащата възглавница е по-малката по мярка - да вземем за пример 80/80 см. Върху нея се побират единствено вратът и главата.

Пълнежът е също толкоз значим, колкото и размерът. Има синтетични, скотски и растителни пълнежи за разнообразни потребности. Синтетичният заряд е подобаващ за хора, които се потят щедро или страдат от алергии. Този вид възглавници може да се перат в пералня, съхнат бързо и доста добре всмукват влагата.

Най-скъпи са перата и пуха, следвани от зеленчукови пълнежи като лимец и просо. Семената на зърното, употребено за възглавници, са извадени и се употребява единствено обвивката. Този заряд ни основава чувството, че лежим върху пясък. Стабилността върху сходна възглавница е друга, тъй като материалът вътре не потъва.

Има и възглавници, основани особено за хората, които спят на една страна. Тук лимфната конгестия е понижена, с цел да няма напън върху лицето. Важно за всички типове възглавници е да се почистват добре на всеки две години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР