Липсата на резултати в битката с корупцията и престъпността, както

...
Липсата на резултати в битката с корупцията и престъпността, както
Коментари Харесай

Всеки втори не вярва в борбата с корупцията по високите етажи на властта според "Алфа Рисърч"

Липсата на резултати в борбата с корупцията и престъпността, както и несигурността са главните аргументи, които смъкват заема на доверие към държавното управление. Това демонстрират данните от обичайното изследване на публичните настройки на " Алфа Рисърч ". То е извършено в интервала 13-20 септември посредством 1030 изявленията.

Почти половината от участвалите в разбора (45%) декларират, че въобще не имат вяра, че в България битката с корупцията по високите етажи на властта е мечтана и допустима. За близо 18 на 100 нещата биха могли да се трансформират, в случай че има обединен антикорупционен орган и неговият ръководител се излъчва от президента. 15% са на същото мнение, само че в случай че ръководителят на звеното се излъчва с квалифицирано болшинство от Народното събрание.

Близо половината запитани са споделили, че знаят, че ще се приема закон за битката с корупцията по високите етажи, само че не знаят нищо съответно от него. Всеки трети пък въобще не следи тематиката.

Въпреки заявената непоносимост към корупцията едвам 8% са склонни да подадат с името си сигнал за подкупен политик. Една трета обаче са на мнение, че сходна интензивност няма да има никакъв резултат, а 19 на 100 даже се тормозят, че след подаването на сигнал самите те могат да пострадат. Почти всеки пети е подготвен да алармира за подкупен политик, само че единствено в случай че остане неизвестен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР