Липсата на реакция в България за корупционните критики срещу страната

...
Липсата на реакция в България за корупционните критики срещу страната
Коментари Харесай

Колтуклиева: Липсата на реакция за критиките в Гардиън е проблем

Липсата на реакция в България за корупционните рецензии против страната ни в британския вестник ”Гардиън” няма да се одобри добре на Острова. Това стана ясно от думите на журналистката Соня Колтуклиева пред телевизия BiT.

Авторитетното издание разгласява публикация със заглавие "Облак от корупция е щръкнал над България тъкмо, когато поема председателството на Европейски Съюз ". Според изданието най-бедната и корумпирана страна поема семейството на Съвета на Общността. В България няма наказани политици за корупция, статистиката демонстрира, че българите знаят или подозират за корупционни схеми, доминира монопол над горивата от съветски колос, а КТБ е била доведена до банкрут от политици. Това са единствено част от заключението на „ Гардиън “.

„ Нека на първо време да кажа, че вестник „ Гардиън “ е доста съществено издание със 196-годишна история. Сайтът на „ Гардиън “ се чете всекидневно от 42 милиона читатели в целия свят. Така че неналичието на реакция от българските ръководещи на тази обява от през вчерашния ден и то на кореспондентката от Брюксел, която се допуска, че добре познава настроенията „ за “ и „ срещу “ България в столицата на Европа – по този начин да се каже не е добър знак. Няма да се одобри добре и от политическите среди във Англия. Че няма реакция на едни толкоз остри, освен това подсилени с обстоятелства данни, изнесени в тази обява. За разлика от всички други издания на Острова, които бяха „ за “ Брекзит, единствено „ Гардиън “ беше за това Англия да остане в Европейски Съюз “, сподели Колтуклиева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР