Липсата на прозрачност и отговорност в едно управление води до

...
Липсата на прозрачност и отговорност в едно управление води до
Коментари Харесай

Румен Радев с остра атака: Институците работят за определени кръгове, държавността е в разпад

Липсата на бистрота и отговорност в едно ръководство води до това, че институциите стартират да работят за избрани кръгове. Оттам и такива уродливи произшествия.  

Така Румен Радев  коментира в Самоков преодоляното от Народното събрание вето върху разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. По този начин президентът косвено упрекна ръководещите за гибелта на умрялото 16-г. дете върху шахта в столицата. Радев сподели още, че виновни за гибелта на 16-годишния Людмил, погубен от ток от шахта в София, са институциите.

Народните представители отхвърлиха по-рано през днешния ден ветото на Радев върху фигурата на прокурор, който ще проверява обвинител №1. Президентът съобщи още, че не е сюрпризиран, че болшинството в Народно събрание отхвърли ветото на измененията в Наказателно-процесуален кодекс и ще има прокурор, който да проверява основния.

Според президента това е краткотрайно решение, писано под натиска на някаква обстановка. Той е уверен, че няма да просъществува дълго, тъй като е в несъгласие с Конституцията и с съществени човешки права.

" Най-важната тематика сега са идните парламентарни избори. Залогът е голям - той не е дали да се смени, или удължи сегашната власт, той е дали да се продължи със настоящия властови модел, който води до разпад на държавността, корупция, ниска успеваемост и все по-голямо закъснение на страната. За страдание, редица партии не се концентрират върху този проблем и още веднъж се хлъзгат върху примамливите обещания за заплати и пенсии ", разяснява президентът.

Той прикани политическите сили в новия парламент да сключат пакт за честност, професионализъм и подготвеност при излъчването на управнически фрагменти. Радев се разгласи още за промяна на изборното законодателство, господство на закона, действителна битка с корупцията и оптимизация на целия развой по основаване и приемане на нови закони.

" Каквито и стопански, обществени и други политики да се подхващат, те ще са обречени на неуспех. Здравата основа е хубавичко държавност ", безапелационен беше президентът.

По мотив обстоятелството, че репликата му " Мутри, вън! " се трансформира в част от наименованието на обединението на Мая Манолова и " Отровното трио " за парламентарния избор, Радев съобщи: " Аз чакам повече и жители, и политически партии да отстояват тази позиция - че не може да има ръководство в този циничен модел ", сподели президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР