Липсата на производствен капацитет и достъп до достатъчно устойчиви суровини

...
Липсата на производствен капацитет и достъп до достатъчно устойчиви суровини
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Одиторите поставят под въпрос потенциала на биогоривата за справяне с емисиите от транспорта

Липсата на индустриален потенциал и достъп до задоволително устойчиви първични материали значи, че политиците не би трябвало да разчитат прекалено много на биогоривата, с цел да понижат излъчванията на парникови газове от превоза, предизвестиха инспектори от Европейски Съюз.

Европа не разполага с задоволително индустриален потенциал или устойчиви доставки на първични материали, с цел да извърши задачите на Европейски Съюз за нисковъглеродни горива, които зависят мощно от биогоривата за понижаване на излъчванията на парникови газове в транспортния бранш, предизвестиха инспектори от Европейски Съюз.

Поредица от скорошни законодателни актове са предопределени да подтикват потреблението на нисковъглеродни други възможности на петрола, от които биогоривата се чака да съставляват лъвския дял в близко бъдеще. Само при въздушни пътувания самолетите би трябвало да пълнят резервоарите си с минимум 6% „ устойчиви авиационни горива “ (SAF) до края на десетилетието, като прогресивно нарастват до 70% доникъде на века.

Но Европейската счете пал...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР