Липсата на преподаватели с опит в катедрите Икономика и Финанси

...
Липсата на преподаватели с опит в катедрите Икономика и Финанси
Коментари Харесай

Липсват преподаватели с практически опит по икономика и финанси в университетите

Липсата на преподаватели с опит в катедрите " Икономика " и " Финанси " в българските университети пречи за основаването на повече бизнесмени. Това стана ясно на конгрес " Предприемачеството - опция за младите ", проведен в София.


Доц. Даниела Бобева преподава Международна стопанска система и финанси от 15 години. Преди това е била министър на търговията в служебното държавното управление на Стефан Софиянски и вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развиване. Според доцент Бобева с изключение на на практика опит в бизнеса, някои от университетските преподаватели в икономическите специалности нямат задоволително самочувствие и по този начин не съумяват да предат задоволително убеденост на студентите.
Доц. Даниела Бобева, Институт за стопански проучвания на Българска академия на науките: " Аз имам сътрудници, които през целия си живот единствено това са правили, единствено са преподавали. Аз си мисля, че в случай че не си правил пари в миналото, не можеш да преподаваш финанси. "
Гергана Грънчарова е сериен приемач и има 3 сполучливи плана в областта на образованието за деца, финансирани по стратегии за стартъп предприятия.
Гергана Грънчарова, сериен бизнесмен: " Това, което ме предизвика да бъда в областта на образованието, е, че някак си не ми доближиха умения да ръководя този бизнес и ми се искаше, когато съм била по-мъничка, някои да ме е научил на тези умения, с цел да може в този момент, когато ръководя бизнеса, той да е на равнище. "
Според уредниците на форума младите би трябвало да се подтикват, като им се демонстрира положителният опит на съумели бизнесмени. Това може да се направи най-лесно посредством промотиране на сполучливи планове, финансирани по оперативни стратегии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР