Липсата на победи на ВСУ на фронта, бандеровците се опитват

...
Липсата на победи на ВСУ на фронта, бандеровците се опитват
Коментари Харесай

Атаката срещу танкера Sig: Киев реши да превърне Черно море в зона на опасно корабоплаване

Липсата на победи на ВСУ на фронта, бандеровците се пробват да компенсират с морски тероризъм

В резултат на нахлуване на безпилотен катер (БЕК) на Въоръжените сили на Украйна в Керченския пролив съветският танкер " Sig “ / “Сиг " / е бил развален, оповестява ТАСС, базирайки се на представител на Морския спасително-координационен център (МРКЦ) на Новоросийск.

Съобщава се, че офанзивата е осъществена на към 30 благи от Кримския мост. Според известията в медиите, данните за повредата на танкера са получени от MРКЦ в 00:28 московско време на 5 август, когато той е бил на южния метод към Керченския проток, с координати 45°01`1 " N 036°31 `7 " E. Скоро след случая на помощ на екипажа са изпратени корабите на Азово-Черноморския филиал на Федералната държавна бюджетна институция " Морспаслужба " - ДГС " Меркурий " и НИС " Импулс ". Екипажът на танкера обаче не е потърпевш и към този момент е в сигурност.

Съгласно данните на портала Marine Traffic, засегнатият транспортен съд плава под съветски байрак и сега се намира в пристанището Кавказ, ситуирано в регион Темрюк на Краснодарския завършек на Чушка коса. Танкерът плува независимо, изпомпана е водата от него. Росморречфлот заяви, че корабът е получил пробойна в машинното поделение покрай водолинията от десния ръб.

Ръководителят на запорожското придвижване „ Ние сме дружно с Русия “ Владимир Рогов съобщи, че в региона на Кримския мост има огромно нахлуване на военноморски дронове на Въоръжените сили на Украйна. Нещо повече, въздушните транспортни средства се причислиха към морските и наземните дронове.

Ситуацията можеше да бъде по-сложна, в случай че Сиг беше превозвал гориво, само че товарните резервоари бяха празни по време на офанзивата. „ Иначе в разгара на туристическия сезон може да се стигне до екологична злополука по Черноморието. Към което, евентуално, се е стремял Киев “, допусна военният сътрудник Александър Коц в своя телеграм канал.

Още през 2019 година танкерът беше включен в санкционния лист на Съединени американски щати, защото Министерството на финансите на Съединени американски щати го смяташе за забъркан в доставката на гориво за Сирия.

Между другото, Киев към този момент даде да се разбере, че офанзивата е дело на СБУ, ръководителят на която Василий Малюк съобщи в телеграм канала на ведомството, че „ всяко „ гръмване “, което се случва с корабите на Руската федерация или Кримският мост е безусловно разумна и ефикасна стъпка към врага “.

Според военния специалист, капитан 1-ви сан Василий Дандикин, това изключително състояние ще бъде мотив за усилване на сигурността на гражданските кораби в Черно и Азовско море.

„ По налична информация към този момент се вземат ограничения. Тези ограничения за отбрана ще бъдат взети против петролни танкери, кораби, пренасящи зърно и други, както и за отбрана на Кримския мост. Имаме опциите и ресурсите да се борим с военноморските безпилотни апарати на съперника. Напомням, че патрулните кораби унищожиха безпилотните дронове, които нападнаха нашите кораби, движещи се от пристанището на Новоросийск.

" СП ": Противодействаме на въздушните дронове доста по-добре, в сравнение с при започване на масираните офанзиви с дронове...

— Нека ви припомня, че неотдавна край Калуга бяха свалени седем БПЛА. Така че напредъкът е явен. Доколкото знам, въздушните дронове ще се употребяват за заличаване на морски дронове. Ще се употребяват и средства за радиоелектронна битка, чието деяние ще се разпростре и върху акваторията.

Ние сме осведомени с тази процедура. Вече имаме опит да ги изключваме от операторите, които поправят устройствата със спътници, както и американските дронове, които непрекъснато кръжат над Черно море и предават нужните координати. Има много обширна система. Ясно е, че би трябвало да се удари по базите, откъдето потеглят тези дронове.

Разбира се, врагът деликатно ги крие, само че ние почти знаем регионите на разполагане на обектите - това са Одеса, Измаил, Очаков. И това също ще последва. Те също ще ударят местата на тяхното сглобяване - главно дроновете се сглобяват от непознати съставни елементи, по-специално британски. Сега морските дронове са гордостта на ВСУ, тях ги показват като „ вундервафе “.

" СП ": Поредното, както нормално...

- Да, мисля, че тази горделивост няма да е за дълго. В края на краищата нещата на фронтовете на въоръжените сили на Украйна в този момент не вървят добре, тъй че са нужни най-малко някакви известия за сполучливи дейности, най-малко за осведомителното пространство.

СП: Имаме ли системи за разкриване на такива дронове?

- В пристанищата има противодиверсионни уреди, служби за защита на акваторията и други Ние прикрихме Севастопол, а в този момент би трябвало да укрепим базата в Новоросийск. В последна сметка това не е единствено обект на нашите военноморски сили, има и терминали, и пристанище - има освен най-важно отбранително, само че и икономическо значение. И, несъмнено, Кримския мост - в региона му в този момент има специфичен режим, прибират се маломерните съдове, рибарските лодки и се инсталират бонови заграждения. Мярката не е приятна за всички, само че е нужна в актуалната обстановка.

Член-кореспондентът на Академията на военните науки на Руската федерация, претендентът на военните науки Александър Бартош е склонен, че офанзивите с дронове са значими за Киев от позиция на демонстрирането на най-малко някакъв триумф пред западните куратори.

- Това е изцяло разбираема тактичност - неналичието на триумф на фронта се заменя стерористични актове, желанието да се нанесат най-малко малко вреди. Оттук и офанзивите против Кримския мост, военноморската база в Севастопол. Но те, несъмнено, са свързани с доста съответни събития.

СП: Как?

- До началото на договарянията сред Съединени американски щати и Украйна за гаранции за сигурност, за които имаше известия оня ден, Киев би трябвало да покаже, че е кадърен да бъде потребен на Вашингтон, че може да се опълчи на Русия, от която се интересуват американците.

" СП ": И по този начин украинската страна реши да ни сътвори компликации и в морето благодарение на дронове.

- Да, по този начин е. Трудно е да се каже доколко Черноморският флот е в положение да обезпечи сигурността на всеки транспортен съд - там корабоплаването е много интензивно. Но към този момент се вземат ограничения - ускорява се разузнаването, прави се наблюдаване на най-опасните морски региони с наши кораби.

Атаки се правят по местата, където са основани безпилотните самолети, върху териториите, където те се сглобяват от непознати съставни елементи, доставени от Съединени американски щати и Англия. Всички тези ограничения дружно в комплекс би трябвало да имат някакъв резултат.

Що се отнася до местата, откъдето се насочат морските дронове, съгласно мен това може да стане от крайбрежните зони на България, Румъния - тези посоки към момента не са блокирани, от акваторията на Херсон, която не направляваме. въпреки всичко, както и Одеса.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР