Липсата на пари все повече задълбочава проблемите в градския транспорт

...
Липсата на пари все повече задълбочава проблемите в градския транспорт
Коментари Харесай

Нов протест сковава София

Липсата на пари от ден на ден задълбочава проблемите в градския превоз в София. За това беше срещата на транспортните служащи с управленията на синдикалните организации в Столичен автотранспорт, електротранспорт, „ Метрополитен " и „ Центъра за градска подвижност ", оповестява Българска национална телевизия.

След срещата стана ясно, че служащите в градския превоз в София също излизат на огромен митинг. Той ще се състои на 18 май от 8.00 часа сутринта, като ще бъдат блокирани основни кръстовища. Причината, по думите им, е финансовият крах в превоза в столицата.

Над 55 млн. дължат сдруженията към контрагенти. Отдавна се сигнализира за този проблем. Имаше срещи с държавното управление, само че до решения не се стигна.

Тази заран столичният кмет Йорданка Фандъкова също разяснява казуса. Тя сподели, че повдигането на горивата в допълнение е затруднило работата на превоза в София и спрямо предходната година разноските за газ са се нараснали с 330%. Обясни, че към този момент има редуциране на личния състав от 10%, само че в случай че не се вземат ограничения ще има още съкращения.

Лятната часова скица на градския превоз в София ще влезе в действие не на 15 юни, а на 1 юни.

Фандъкова сподели, че са имали диалози с държавното управление, само че от желаните 178 млн. са получили единствено 15 млн., което е извънредно незадоволително.

" И тази година Столична община обезпечи за градския превоз 170 млн. лева от общинския бюджет за 2022 година Това са 36% от личните данъчни доходи. Почти 40% от налозите на хората отиват за поддръжка на градския превоз, а това лишава от финансиране други планове. Заради големия скок на горивата обаче сдруженията не престават да натрупат загуби, те сега заплащат единствено горива и заплати, нищо друго ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР