Липсата на пари, на сграден фонд и апаратура в болниците

...
Липсата на пари, на сграден фонд и апаратура в болниците
Коментари Харесай

Д-р Даниел Илиев: Липсата на пари, на сграден фонд и апаратура в болниците отчасти е в миналото

Липсата на пари, на сграден фонд и инсталация в лечебните заведения частично е в предишното. Да, постоянно може да се желае и повече, само че водещият проблем при нас е кадровата обезпеченост. Липсата на фрагменти, експерти, неналичието и на младежи е доста огромен, първокачествен проблем. Това сподели доктор Даниел Илиев - изпълнителен шеф на великотърновската регионална болница МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов ", в предаването „ Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Сериозни бизнес проекти и вложения в откриване на нови отделения и скъпа инсталация са невъзможни, в случай че няма покритие от експерти, акцентира той. „ Затова би трябвало да поставяме големи старания, с цел да се оправим с този проблем. При нас има 30 младежи, които специализират сега, по 25 специалности.

Това е незадоволително по наша оценка и поставяме старания да поканим още младежи, които да специализират в Търново с вярата, че откакто придобият компетентност, те ще продължат пътя си на развиване при нас. Имаме разбирането с една стратегия - Фонд „ Заедно " на Община Велико Търново, посредством която стратегия можем да поддържаме тези младежи както битово, по този начин и с курсове, стипендии. Стараем се да им предложим и по-добри договорни условия при нас в болничното заведение ", изясни доктор Илиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР