Липсата на наказания за езика на омразата в Северна Македония

...
Липсата на наказания за езика на омразата в Северна Македония
Коментари Харесай

Министър Милков: Липсата на наказания за престъпленията от омраза в Северна Македония не изпращат позитивни послания към нас

Липсата на санкции за езика на омразата в Северна Македония не изпращат положителни послания към нас. Това сподели министърът на външните ни работи Николай Милков пред публицисти през днешния ден.

През последните дни имаше две събития, свързани със Северна Македония. Първото бе футболният мач сред България и Северна Македония. Тази тематика в прочут смисъл е изчерпана и не желая да разривам жарта, получихме и реакция от македонското външно министерство, сподели той.
Съпоставено и с другото събитие – условната присъда на подпалвача на българския културен център Ламбе Алабаковски, разкриват различен проблем – тази присъда е допустимо най-леката. Според глава 26 от Наказателния кодекс на РСМ, по тъкмо член 238 алинея 1, за това действие се поставят сред 6 месеца и 5 година затвор. А той получава 6 месеца и освен това условно. Следва да се има поради, че има и други членове на Наказателен кодекс, по които той може да бъде измамен под отговорност, уточни Милков.
Би следвало да се чака една доста по-сериозна присъда, само че това е решение на самостоятелния съд в РСМ. Въпросът тук е, че както едното, по този начин и другото действие съставляват закононарушения от ненавист. Начинът, по който се третирату и неналичието на санкции, изпращат обръщение от РСМ към нас, и това обръщение не бих споделил, че е положително. Със спортния език, който беше употребен по време на мача, си служат и политици, сподели Милков. Според него се вършат опити за ерозиране на постигнатите договорености с България.

Внушава се на жителите на РСМ погрешна визия за действителния темперамент на обстановката и къде се намира страната им по пътя за участие към Европейски Съюз, както и какво би трябвало да бъде реализирано като сделки с България, безапелационен бе служебният ни външен министър.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР