Липсата на легла и медицинския персонал в болниците в региона

...
Липсата на легла и медицинския персонал в болниците в региона
Коментари Харесай

Вече няма свободни COVID-легла в русенските болници

Липсата на кревати и медицинския личен състав в лечебните заведения в района са главният проблем все още. Това съобщи заместител регионалният шеф на област Русе Свилен Иванов, който краткотрайно извършва длъжностите регионален шеф и ръководител на Областния действен щаб.

Точно по тази причина той организира незабавна среща с управленията на всички лечебни заведения от района, избрани за лекуване на пациенти с COVID-19.



От показаната информация стана ясно, че все още разкритите кревати за лекуване на пациенти с ковид в област Русе са 231, а лекуваните 301. По-голямата част от тях са от други области и към този момент няма свободни кревати в русенските лечебни заведения. По тази причина Свилен Иванов насочи и зов към регионалните шефове на прилежащи области да уведомят жителите си, че няма повече места в лечебните заведения в Русенско. Разбира се, най-тежките случаи няма да бъдат връщани.

До на следващия ден се чака да бъдат открити още 37 кревати за неинтензивно лекуване, като 22 от тях ще бъдат в Комплексния онкологичен център, а останалите 15 в Университетска болница „ Медика Русе “. Освен това по време на срещата беше решено този четвъртък да се организира онлайн образование на общопрактикуващите лекари от региона.

То ще бъде водено от трима лекари от двете академични лечебни заведения „ Медика “ и „ Канев “, както и от Белодробната болница. По време на него джипитата ще бъдат осведомени с най-новите трендове при диагностицирането и лекуването на COVID-19.

Идеята е по този метод да се разтовари болничната помощ и част от пациентския поток да бъде трансфериран към поликлиниките и общопрактикуващите лекари.

По-късно денем очаквайте информация по отношение на установените случаи на коронавирусна зараза в района за последните 24 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР