Липсата на консенсус днес по отношение на присъединяването на Румъния

...
Липсата на консенсус днес по отношение на присъединяването на Румъния
Коментари Харесай

Букурещ: Решението за Шенген е несправедливо

Липсата на консенсус през днешния ден във връзка с присъединението на Румъния към Шенген, на фона на опълчването на Австрия, е надълбоко несправедлива за нашата страна и за румънските жители, съобщи президентът Клаус Йоханис, представен от Аджерпрес.

" Румъния заслужаваше да получи позитивен избор. Това се удостоверява от солидните данни, от резултатите от последните задачи за оценка на страните членки и на европейските институции. Само една държава-членка реши да пренебрегне тези действителности и да блокира европейското единогласие, необяснимо и мъчно разбираемо за целия Европейски съюз. Незаслуженото и безпричинно отношение на Австрия на днешното съвещание рискува да повлияе на европейското единение и доближаване, от които толкоз доста се нуждаем, изключително в сегашния геополитически подтекст ", съобщи президентът, след края на Съвета по правораздаване и вътрешни работи.

България и Румъния останаха отвън Шенген. Брюксел обаче пусна Хърватия и страната ще бъде призната от 1 януари 2023 година Министрите на вътрешните работи и правораздаването на Европейски Съюз гласоподаваха два документа – един за Хърватия и един за България и Румъния.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР