Липсата на комуникация между администрациите на президента и на премиера

...
Липсата на комуникация между администрациите на президента и на премиера
Коментари Харесай

БСП вижда липса на комуникация между президента и МС относно указа за Маринов

Липсата на връзка сред администрациите на президента и на премиера е в основата на недоподписания декрет за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това изясни в предаването „ Седмицата “ по Дарик депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

През седмицата държания глава отпътува на работно посещаване в Латвия без да подпише указа, което блокира гласуването на трите министерски оставки в Народното събрание и избра на новите попълнение в Министерския съвет.

„ Това демонстрира, че липсва на връзка сред администрацията на президента и администрацията на Министерски съвет. Това не е обикновено “, сподели Стойнев.

По думите му не е належащо да се освободи първо основният секретар и по-късно да бъде гласуван за министър.

„ Ако влезем в хипотезата, че Народното събрание не утвърди кандидатурата на основния секретар за министър и избухне скандал. Тогава какво вършим? Петя Аврамова, пък, би трябвало да одобрим нейната кандидатура за министър на районното развиване. По същата логичност тя би трябвало да напусне Народното събрание и едвам тогава да я гласуваме за министър. Значи основният секретар първо би трябвало да напусне и тогава да стане министър, а пък за Петя Аврамова не би трябвало да напуща Народното събрание. Тези неща могат да бъдат изчистени. Голяма част от доводите на опозицията, обаче, се заглушават в залата “, сподели още Драгомир Стойнев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР