Липсата на комплексна медицинска грижа за децата в момента е

...
Липсата на комплексна медицинска грижа за децата в момента е
Коментари Харесай

Д-р Благомир Здравков: Детското здравеопазване има нужда от комплексна грижа, отборен дух и емпатия

Липсата на сложна здравна грижа за децата сега е най-големият проблем на детското опазване на здравето, защото другите медицински действия в обсега на педиатрията се правят в разнообразни лечебни заведения, споделя в изявление за Mediapool доктор Благомир Здравков, шеф на профилираната болница за детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев ".

Според него построяването на новата детска болница е доста значимо да стъпи върху добър разбор, с цел да не се построи “мастодонт без личен състав и пациенти “, защото това обезсмисля изобщо целия план.

Здравков показва, че механичното обединение на разнообразни структури под една шапка няма да даде предстоящите от обществото резултати и за една добре работеща детска болница е необходим “отборен дух “ сред обособените експерти, който би трябвало да се възпитава занапред.

Освен това, той счита, че би трябвало да има екшън проект за превъзмогване на кадровия недостиг и повишение на квалификацията на работещите в детското опазване на здравето, както и небосвод за развиване на човешките запаси за идващите 15 години.

“Проблем, за който не се мисли, само че върху който би трябвало доста да се работи, е информационната просвета в системата на опазването на здравето. За мен тя е индикатор за човешко отношение и емпатия към потърпевшия и неговите близки, само че за момента не е на приемливо равнище “, споделя още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР