Липсата на хеликоптер за спасителни операции е причината за дългата

...
Липсата на хеликоптер за спасителни операции е причината за дългата
Коментари Харесай

Пострадалата туристка в Пирин е била носена на гръб 7 часа поради липса на хеликоптер

Липсата на хеликоптер за избавителни интервенции е повода за дългата избавителна интервенция в Пирин: 

7-часова избавителна акция се организира в Пирин, откакто жена пострада по време на туристически преход, пише dnes.bg.

Спасителите от Разлог и Банско трябвало безусловно да я носят на тил, преминавайки по извънредно тежки терени. Всичко е завършило с благополучен край, откакто дамата бе свалена от планината.

„ В събота към 13 ч. е получен сигнал, че в региона има потърпевша жена със строшен крайник. Направихме връзка с потърпевшата и обяснихме, че ще са ни нужни към три часа, с цел да стигнем до нея и по-късно да стартираме осъществяването на превоза ”, споделя Любчо Джолев от Планинската избавителна работа в Разлог пред Нова телевизия.

Отрядите се събират от Разлог, Банско и хижа " Вихрен ". Откриват дамата, обездвижват крайници ѝ и стартират избавителната акция. Заради теренът на моменти е било нужно да носят дамата на тил.

Ако имаха хеликоптер, Джолев допуска, че спасяването би лишило не повече от 3 часа. Човешкият запас, който би се употребявал ще бъде доста по-малък. Вместо 16 спасители, щели да вземат участие един или двама.

Рискове има и за спасителите. На въпроса дали са предпазени пред работодателя, в случай че се случи случай с тях, Джолев изясни: „ Нямаме никаква отбрана. Ние сме доброволци. Няма закон за доброволците ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР